Bausmė: nušauta stirna kainavo automobilį

  • Teksto dydis:

Panevėžio gyventojui R. S., šių metų ankstyvą pavasarį šiurkščiai pažeidusiam medžioklės taisykles, teismas buvo negailestingas – už neteisėtai gabentą stirnos patiną vyrui skirta beveik 900 eurų bauda ir konfiskuota transporto priemonė, kuria vežtas sumedžiotas žvėris.

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kovo pabaigoje nustatė, kad R. S., neturėdamas teisės medžioti, neteisėtai pasiėmė sumedžiotą stirnos patiną, įsikėlė į lengvojo automobilio "VW Passat" bagažinę ir pasisavintą stirniną vežė į namus.

Tuo metu stirnas medžioti buvo draudžiama, o pažeidėjas, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams pasakodamas apie įvykį, dievagojosi, kad stirnos nesumedžiojo, tačiau girdėjo šūvį ir radęs neteisėtai nušautą gyvūną, nusprendė brakonierių laimikį pasiimti pats. Vyras pasakojo, kad bevažiuojant prakiuro automobilio padanga ir ją reikėjo pakeisti. Teigė išsigandęs, kad pasisavintą grobį gali kas nors pastebėti, todėl stirniną išmetė.

Radviliškio rajono apylinkės teismas spalio 5 d. nutarimu nurodė, kad R. S. padarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 85 str. 4 d. nurodytą pažeidimą ir pažeidėjui už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių nesilaikymą skyrė 868 Eur dydžio baudą su lengvojo automobilio konfiskavimu. Nutarimas dar gali būti apskųstas apeliacine tvarka Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kiek

O kiek portretas
kainuos Komskiui už tarnybinio šunio nušovimą?Gal nors tiek kiek jis kainavo atiduos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių