Baltarusis į Lietuvą vežėsi padirbtų eurų

Lietuvos muitinės pareigūnai antradienio naktį Lavoriškių kelio poste sulaikė Baltarusijos pilietį, kuris į Lietuvą vežėsi 700 padirbtų eurų.

Turėdami išankstinės informacijos apie galimą pažeidimą, Lavoriškių kelio posto pareigūnai apie 1 val. nakties detaliam patikrinimui sustabdė iš Baltarusijos automobiliu „Volkswagen Sharan“ atvykusį šios šalies pilietį.

Pastarasis pareigūnams tvirtino važiuojantis į Lietuvą parsigabenti čia nupirkto automobilio ir teigė neturįs deklaruoti privalomų daiktų. Paprašytas žodžiu deklaruoti vežamos valiutos kiekį, Baltarusijos pilietis A.N. pareigūnus patikino, jog vežasi sumą, kurios nėra privaloma deklaruoti raštu. Įvažiuojant į ES iš trečiųjų valstybių privalu raštu deklaruoti turimą didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą. Vis dėlto, pareigūnai paprašė konkrečiai įvardinti vežamą sumą, tad A.N. pareiškė turintis apie 3 tūkst. eurų, kuriuos parodė ištraukęs iš rankinės.

Tačiau muitininkai nusprendė detaliai patikrinti minėtą asmenį ir jo striukės vidinėje kišenėje netrukus aptiko dar 700 eurų. Juos apžiūrėjus muitinės pareigūnams kilo įtarimas, jog šie pinigai gali būti padirbti.

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pranešimo, pareigūnai sulaikė Baltarusijos pilietį, jo gabentus pinigus ir automobilį. MKT Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymą arba realizavimo. A.N. po apklausos buvo paleistas.

Muitinės pareigūnai primena, kad asmenys, atvykstantys į Europos Sąjungą ar išvykstantys iš jos ir gabenantys ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją nustatyta tvarka deklaruoti muitinei.

Gabenami grynieji pinigai raštu deklaruojami užpildant Grynųjų pinigų deklaraciją, kuri turi būti pateikiama muitinį tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui.


Šiame straipsnyje: euraipadirbti pinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių