Baltarusis automobilio slėptuvėse gabeno pusantro tūkstančio pakelių rūkalų

  • Teksto dydis:

Rakų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuotą automobilį, po kurio atsarginiu ratu įrengtose slėptuvėse buvo daugiau nei pusantro tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų.

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajone esančiame Rakų vietinio eismo kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstantį automobilį „Ford Mondeo“.

Per šį punktą vykti gali tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožo gyventojai, negabenantys deklaruotinų daiktų. „Ford Mondeo“ vairavęs 21 metų Baltarusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei 1995 m. laidos automobilio dokumentus ir patikino, kad nieko draudžiamo neveža.

Įtartiną transporto priemonę baltarusiškais numeriais VSAT pareigūnai nuvarė į A. Barausko užkardą, kur yra geresnės sąlygos detalesniam patikrinimui. Pasieniečiai „Ford Mondeo“ galinėje dalyje po astarginiu ratu aptiko įrengtas slėptuves, kuriose užsienietis į Lietuvą vežė 1570 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slim“ ir „Queen Menthol“ su baltarusiškomis banderolėmis. 

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Bylą nagrinės teismas, į kurį baltarusis privalės atvykti. Jam  gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis „Ford Mondeo“.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Cigaretės ir automobilis saugomi A. Barausko užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių