Iš Baltarusijos važiavę keleiviai sėdėjo ant kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Trečiadienio rytą Vilniaus teritorinės mitinės pareigūnai iš keleivinio autobuso traukė kontrabandines cigaretes. 

Iš Baltarusijos atvykusio mikroautobuso vairuotojo elgesys muitininkams sukėlė įtarimų, todėl autobusas buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema. Įtarimai pasitvirtino – ankštose slėptuvėse aptikta daugiau kaip 7 dėžės kontrabandinių cigarečių.

Liepos 20 d. rytą Baltarusijos pilietis V. B. užsakytu mikroautobusu „Volkswagen“ iš Baltarusijos per Medininkų kelio postą į vieną iš Lietuvos oro uostų vežė keleivius. Prasidėjus įprastai muitinės patikrai pareigūnai atkreipė dėmesį, kad „Volkswagen“ vairuotojas bičiuliaujasi su kito atvykusio mikroautobuso vairuotoju. Pastarasis anksčiau jau buvo įkliuvęs muitininkams dėl kontrabandos gabenimo, todėl, vertinant riziką, abu mikroautobusai nukreipti muitinės rentgeno kontrolės patikrai.

Gavus rentgenogramas paaiškėjo, kad anksčiau muitininkams įkliuvęs vairuotojas iš savo klaidų pasimokė, jo automobilyje jokių slepiamų prekių neaptikta.

Tuo tarpu piliečio V. B. vairuoto autobuso galinėje dalyje aptikta specialiai įrengta slėptuvė. Po sėdynėmis įrengtose dvigubose grindyse rasta 3,6 tūkst. pakelių cigarečių „Winston“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tabako gaminių vertė – 9300 eurų.

Pareigūnai neabejoja, kad toks kiekis – tiksliai apskaičiuotas, kad už kontrabandos gabenimą nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris pradedamas gabenant kontrabandinių prekių, kurių vertė ne mažesnė kaip 9500 eurų.

Vairuotojas savo kaltės nepripažino. Jis pareigūnus tikino, kad tik vairavo mikroautobusą ir apie šią slaptą siuntą nieko nežinojo. Vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Tabako gaminiai ir automobilis sulaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių