Baigtas tyrimas dėl Britanijoje narkotikus ketinusių platinti lietuvių

  • Teksto dydis:

Šiaulių policijos pareigūnai penktadienį pranešė kartu su prokurorais baigę tyrimą dėl įtariamos Jungtinėje Karalystėje veikusios nusikalstamos grupuotės, susibūrusios platinti psichotropines medžiagas.

Prieš teismą stos penki lietuviai, iš kurių keturi veikė Britanijoje.

Pernai vasarį pareigūnai surengė operaciją, jos metu prie Lietuvos–Lenkijos sienos sulaikė iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę narkotikus gabenusį 30-metį asmenį ir jį prižiūrintį palydovą. Minėti asmenys įtariami mėginimu kontrabanda iš Lietuvos išgabenti per kilogramą birios medžiagos, kurios sudėtyje buvo rasta ir vadinamojo „kristalo“.

Taip vadinamas sintetinis psichotropikas sparčiai naikina organizmą, gali sukelti psichozes ir labai kenkia odai, dantims.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad 31 metų Didžiojoje Britanijoje gyvenęs lietuvis su keliais metais vyresniu emigrantu iš Šiaulių rajono subūrė organizuotą grupę narkotinių medžiagų neteisėtam tranzitui per Lietuvos sieną į jų gyvenamą šalį.

Nusikalstamai veikai vykdyti jie Lietuvoje surado asmenį, turėjusį jiems parūpinti kvaišalų, o šiems pargabenti į Didžiąją Britaniją užverbavo du šioje šalyje gyvenusius lietuvius.

Anot policijos, siūlomu 500 svarų sterlingų mokesčiu už šį darbą susigundė 30-metis emigrantas iš Lietuvos, jis tapo narkotikų gabentoju. Jam lydėti ir prižiūrėti visos kelionės metu buvo užverbuotas kitas 28 metų emigrantas iš Lietuvos.

Atskridusius į Vilnių lietuvius pasitiko kvaišalų pardavėjas. Beveik už 6000 eurų jis atvykėliams pardavė kilogramą minėtos medžiagos. Jas gabenęs asmuo ir jo palydovas buvo sulaikyti Lietuvos pasienyje. Kai sustabdytame žmones į užsienį vežusiame mikroautobuse pareigūnai 30-mečio paklausė, ar jis neveža nieko neleistino, vyras prisipažino vežąs ir ištraukė paketus su kvaišalais.

Jie lipnia juosta sandariai buvo supakuoti į du paketus, kuriuos asmuo slėpė savo striukės kišenėse.

Kvaišalų gabentojas ir jį lydėjęs bendrininkas atsidūrė areštinėje, po kurio laiko čia atsidūrė dar du šios nusikalstamos grupės nariai. Visi jie buvo suimti, vėliau jiems ir penktam įtariamajam buvo skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Visiems jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų gabenimo, turint tikslą jas platinti, bei pasikėsinimo jas išgabenti kontrabanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių