A. Veryga apie Jonavos vaikžudystę: laukiame teisėsaugos išvadų

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras sako, kad tik po teisėsaugos tyrimo spręs, ar ministerijoje sudaryti darbo grupę, kuri analizuotų situaciją, kaip Jonavos ligoninės patalpose niekieno nepastebėta galimai pagimdė ir iš karto kūdikio atsikratė moteris, o paskui vaiko kūnelis su šiukšlėmis pateko į konteinerį, kur jį policija ir rado.

Aurelijus Veryga BNS šeštadienį teigė, kad „tik po policijos tyrimo bus aiškiau, nes ir patiems gydytojams dėl to daug neaiškumų“. Pasak jo, kol kas nėra tiksliai žinoma, ar rastas negyvas kūdikis buvo išnešiotas.

„Turime sulaukti teisėsaugos, ką ji išsiaiškins, nes kažkokių kitokių duomenų nesurinksime. Ne mūsų valioje pacientę apklausti. Tada savo išvadas galėsime daryti, bendrauti su medikais. Paraleliai, nemanau, kad kažką galėtume padaryti. Kai turėsime teisėsaugos išvadas, tada nuspręsime, ką darysime. Jeigu bus išvadose kažkas susiję su gydymo įstaiga, tada žinoma, turėsime sudaryti grupę, o jeigu tai nesusiję su medikų darbu...“ ‒ BNS teigė ministras.

Pasak jo, situaciją pavyko aptarti su ligoninės, kur įvyko nelaimė, vyriausiojo gydytojos pavaduotoja. „Žinoma, jie sukrėsti“, ‒ teigė ministerijos vadovas.

Atvyko su mama

A. Veryga BNS teigė, kad moteris į ligoninę atvyko ne viena, o su mama. „Jeigu jau ir mama nematė, kad dukra laukiasi, nežinojo apie nėštumą, tai gal jis nebuvo labai vėlyvas. Kad gydytojai nepamatytų vykstančio gimdymo ‒ nelabai realu“, ‒ BNS teigė ministras.

Reikėtų kalbėti apie krizinio nėštumo problemas, padėti moterims, kurios ištiktos krizės ‒ ši situacija tai labai aiškiai rodo.

A. Veryga tikino dar negalintis pasakyti, kokias medikų klaidas darbo parodė ši istorija.

Jis abejoja, ar nuo tokių situacijų išgelbėtų ligoninėse sumontuotos vaizdo kameros. „Net ir kalbėti apie tai nelabai galime, nes tai yra paciento privatumas“, ‒ svarstė jis.

A. Veryga mano, kad moteris gali pagimdyti ir niekam nesukelti įtarimų, nes tai jos antras nėštumas. „Nereikia įsivaizduoti, kad gimdydamos visos rėkia per visą ligoninę“, ‒ teigė ministras.

Krizinio nėštumo programa

Parlamentinio Sveikatos reikalų komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė BNS tikino, kad šis atvejis akivaizdžiausiai parodė, kad reikalinga krizinio nėštumo programa.

„Reikėtų kalbėti apie krizinio nėštumo problemas, padėti moterims, kurios ištiktos krizės ‒ ši situacija tai labai aiškiai rodo“, ‒ teigė parlamentarė, pasak kurios, Seimo pavasario sesijoje bus priimtas sprendimas sukurti krizinio nėštumo programą.

A. Veryga apgailestauja, kad krizinio nėštumo metu kai kurioms moterims sudėtinga gauti pagalbą, jeigu jos gyvena regionuose, o ne dideliuose miestuose.

BNS jis teigė, kad su socialinės apsaugos ir darbo ministru tarsis, kad krizinio nėštumo programa būtų kuo greičiau pradėtų funkcionuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matomai lietuvos moterys pradejo zudyt savo vaikus , kad ju neatimtu ir neisveztu y vergija...

Pritariu 1-ajam

Pritariu 1-ajam portretas
tikrai,dar jūms blogai, kad ministras nori padėt, iš tiesų matančiam visas Lietuvos nuogybes. Ne veltui dideli apribojimai alkoholiui, matoma, kad ypač daug priviso piktnaudžiaujantčių juo ir ko pasekoje baisūs įvykiai. Čia ne šiaip sau, kada žmonės išgeria švenčių proga! Manau l.daug tokių atsirado, kurie dar nekrito į liūną,bet tuoj...ko pasekoje atsiranda žudynės,kenčia vaikai,sutuoktiniai ir aplink daugybė žmonių. Taip pat ir savižudybės ne iš gero, nuolatinis stresas šeimose,kažkuris nebeiškenčia:trys pasirinkimai-skyrybos,draskymasis ir neturėjimas kur ir kaip gyvent,taip pat pradėti gerti kartu arba antidepresantai ir trečias,pats baisiausias savižudybė ar artimo nužudymas. Ir ką rinktis? Dėkoju p.A.Verygai už netrumparegystę ir tikro jausmo turėjimą.

1-am

1-am portretas
Tai- Sveikatos ministras, kuris nori IS TIKRUJU padeti zmonems, ir kuriam ne visvien, kas darosi Lietuvoje. Didele sito zmogaus sirdis, tik jam labai trukdo tie, kuriems jis eina "skesrai kelia"... Pan., kaip ir Andriukaiciui. Kiti sveikatos ministrai tuo nepasizymejo, deja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių