Avarijoje draugą pražudęs BMW vairuotojas paliktas laisvėje

Tauragės rajono apylinkės teismas lygtine laisvės atėmimo bausme nubaudė neblaivų vairuotoją, kuris avarijoje pražudė vieną žmogų ir pasišalino nesuteikęs pagalbos gyvam likusiam keleiviui.

19-metis Lukas G. pirmadienį paskelbtu nuosprendžiu pripažintas kaltu dėl sukelto autoįvykio, kurio metu jis pasišalino iš įvykio vietos, nepadėjo kartu su juo automobilyje važiavusiems keleiviams, kai jų gyvybėms kilo realus pavojus.

Nuteistajam skirta 5 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant trejiems metams, pranešė teismas.

„Girtumo laipsnis nenustatytas, nes pasitraukė iš eismo įvykio vietos. Tačiau kitais įrodymais įrodyta, kad jis buvo apsvaigęs – jis pats pripažino, kad vartojo alkoholį, liudytojai nurodė, kad vartojo alkoholį“, – BNS sakė Tauragės rajono apylinkės teismo atstovas Mindaugas Radvila.

Avarija įvyko sausio 8 dieną Pagėgių savivaldybėje, Žukų kaime. Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Lukas G. nesuvaldė vairuojamo automobilio BMW, nuvažiavo į pakelę ir atsitrenkė į medį. Iškart po eismo įvykio vairuotojas turėdamas pareigą pasirūpinti nukentėjusiaisiais, neiškvietė policijos bei greitosios pagalbos bei pasišalino iš įvykio vietos.

Policija skelbė, kad pagal gyventojo pranešimą atvykę pareigūnai aptiko nuo kelio nuvažiavusį automobilį „BMW 318“ su Didžiosios Britanijos valstybiniais numeriais – jame rastas žuvęs keleivis, o vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos.

Teisme jaunuolis savo kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi. Nurodė, jog tą vakarą kartu su dviem draugais nusprendė pasivažinėti po gyvenvietę. Buvo vartoję alkoholinių gėrimų. Dėl slidaus kelio nesuvaldė automobilio dėl ko ir įvyko avarija. Atsisukęs į automobilio galą suprato, kad vienas draugas nebegyvas. Kitą draugą, patyrusį daugybę sužalojimų, lūžių vairuotojas ištraukė iš automobilio ir parnešė jį namo bei paliko. Pagalbos nekvietė, nes buvo išsigandęs, bijojo atsakomybės. Sužeistuoju pasirūpino namiškiai – jis ryte pradėjo šauktis pagalbos.

Teismas, vaikiną pripažinęs kaltu ir skyręs jam laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidėjo trejiems metams.

„Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, jog kaltinamasis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, sutiko atlyginti padarytą žalą, yra dirbantis, teisiamas pirmą kartą, todėl laiko, jog bausmės tikslai bus pasiekti nepaskyrus realios laisvės atėmimo bausmės. Teismas, be kita ko, siekdamas, kad nukentėjusiesiems būtų atlyginta padaryta žala įpareigojo per bausmės atidėjimo laikotarpį nuteistąjį tęsti darbą bei neišvykti iš gyvenamosios vietos, rajono ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo,“ – rašoma teismo pranešime.

Lukas G. turės atlyginti 5000 eurų neturtinę žalą nukentėjusiajam bei 1000 eurų patirtų bylinėjimosi išlaidų nukentėjusiojo motinai.

Teismas priteisdamas tokią neturtinę žalą atsižvelgė į tai, jog dalį – 5000 eurų nukentėjusiajam išmokėjo Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
tikriausiai dar nei teisės vairuot neatėmė... krc LT stebuklu šalis

atlygins zala

atlygins zala portretas
kokia zala atlygins zuvusiam-prikels is mirties patalo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių