Automobilius tikrins Rentgeno principu

Nuo šiol JAV sieną automobiliais kertantys vairuotojai susidurs su sustiprinta muitininkų kontrole. Lengvuosius automobilius bei furgonus tikrina ir didžiulis Rentgeno aparato principu veikiantis angaras. 

Prietaisą sukūrė „Amerikos mokslo ir inžinerijos" kompanija, kuri šį išradimą siūlo ir kitoms valstybėms ar privačioms įmonėms. „Z Portal" pavadintas prietaisas atrodo tarsi automobilių plovykla, o Rentgeno spindulių dėka „kiaurai" peršviečia įvažiavusias transporto priemones. 

Pirmasis toks įrenginys sumontuotas JAV-Meksikos pasienyje, kur kasmet pravažiuoja apie 17 mln. automobilių, o sieną kerta apie 50 mln. žmonių. 

Vairuotojai galės pasirinkti, ar patys važiuos per šį Rentgeno aparato principu veikiantį angarą, ar automobilį patikės muitinės darbuotojui. Prietaiso išradėjai pripažįsta, kad kol kas sunku pasakyti, koks radiacijos pavojus kyla reguliariai besinaudojantiems aparatu. 

Muitinės darbuotojai nauju prietaisu galės efektyviau kovoti su kontrabanda, narkotikų gabenimu, taip pat užkirsti kelią į JAV bandantiems patekti nelegalams.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių