Automobilių slėptuvėse – nelegalūs rusiškai vaistai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnams įkliuvo du vyriškiai, bandę iš Karaliaučiaus neteisėtai į Lietuvą įvežti įvairiose automobilių slėptuvėse slepiamus rusiškus vaistinius preparatus.

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, du Lietuvos piliečiai vienas po kito į Kybartų kelio postą atvyko šeštadienio vakarą ir abu bandė suklaidinti muitinės pareigūnus, teigdami, kad su savimi nesiveža jokių muitinės kontrolei būtinų pateikti prekių. Tačiau, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad transporto priemonėmis gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitininkai nusprendė vyriškių vairuojamus automobilius patikrinti detaliau.

Vilkaviškio rajono gyventojo automobilyje „Volkswagen Passat“ keleivio oro pagalvės vietoje įrengtoje slėptuvėje buvo rasta 213 pakuočių įvairių rūšių rusiškų vaistinių preparatų, o kaunietis 188 pakuotes vaistų nuo muitinės kontrolės slėpė automobilyje „Ford Galaxy“ tarp asmeninių daiktų.

Neteisėtai gabenti vaistai sulaikyti, šiuo metu dėl įvykio atliekamas tyrimas.

Lietuvos muitinė primena, kad nuo šių metų lapkričio 1 dienos fizinis asmuo, atvykdamas į Lietuvą iš ne ES šalių, turi teisę individualioms reikmėms vaistų įsivežti ne daugiau kaip 10 vaistų pakuočių vieną kartą per mėnesį (su tam tikromis išimtimis).

Jei gydymui reikia didesnio kiekio, asmuo privalo turėti gydytojo pažymą. Šiuo atveju jis galės vežtis ne didesnį nei joje nurodytą kiekį ir ne ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui. Pažymos galiojimo laikotarpis turi būti nepasibaigęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių