Aukščiausiasis Teismas ragina vengti spekuliacijų kalbant apie įtariamus teisėjus

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį paragino paisyti nekaltumo prezumpcijos ir vengti „neatsakingų spekuliacijų“ kalbant apie korupcija įtariamus teisėjus.

Pareiškime teismas paprašė visuomenės laikytis nekaltumo prezumpcijos „tiek savo veikloje, tiek viešuose pasisakymuose“, nes tai yra vienas pamatinių teisinės valstybės principų.

Aukščiausiasis Teismas taip pat pareiškė, kad „neatsakingos spekuliacijos, susijusios su visuomenei neatskleistomis ir atsakingų pareigūnų nepatvirtintomis atliekamo ikiteisminio tyrimo detalėmis, griauna visuomenės pasitikėjimą teismine valdžia ir kelia pavojų efektyviam valdžių padalijimo principo veikimui mūsų valstybėje“.

Teismas nurodė, kad toliau vykdo ir vykdys teisingumą, klausydamas tik įstatymo ir nepasiduodamas jokiam spaudimui, bei paragino Lietuvos teisėjus išlaikyti rimtį, orumą ir toliau drąsiai, atsakingai dirbti savo darbą.

Įtarimai dėl įvairių korupcinių nusikaltimų praėjusią savaitę buvo pareikšti aštuoniems įvairių grandžių teisėjams ir penkiems advokatams. Iš viso įtariami 28 asmenys.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai buvo žadėti ir mokėti kyšiai, jų sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vis tiek teisejai lieka nelieciami? Apie visus kitus kaltinamuosius galima komentuoti,o apie teisejus - ne? Kodel jie vel lygesni uz lygius ir jiems vel uzdegta zalia sviesa? Juk zmones ne akli ir mato,kaip isteisinami iv.nusikalteliaqi protu nesuvokiamu budu,o nekalti padaromi kaltais. O stai dabar nedriskime net prakomentuoti,kitaip sakant turime "vengti spekuliaciju,kialbant apie itariamus teisejus"? Kas cia - teisejai valstybe valstybeje, jiems isskirtiniai istatymai? Gal viena karta bus padaryta tvarka, kad kiekvienas atsako uz savo darbus ir nelieciamu pas mus nera ir neturi buti. Tokia dalykai piktina ir zemina mus,Lietuvos zmones.

Gedas

Gedas portretas
Per mažai ėmė, todėl ir kalti.

petras

petras portretas
Lauk is teismu nusikaltelius ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių