Aukščiausiasis Teismas patvirtino du apkaltinamuosius nuosprendžius verslininkei

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patvirtino du apkaltinamuosius nuosprendžius Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkei Daliai Kuklierienei. Šio teismo verdiktai yra galutiniai ir neskundžiami.

Ketvirtadienį teismas atmetė nuteistosios kasacinį skundą dėl Panevėžio apygardos teismo pernai spalio 8 dienos nuosprendžio, pranešė verslininkės bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Panevėžietė pripažinta kalta dėl kelių kyšių reikalavimo ir priėmimo. Jai skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė ir 13 tūkst. 181 euro bauda, laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidedamas 2 metams, taip pat nuspręsta konfiskuoti gautus kyšius – 11 tūkst. 584 eurus.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai.

Šie išaiškino, kad Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkė, organizuodama viešųjų pirkimų konkursus viešbučio paslaugų infrastruktūros įrengimo ir kitiems darbams atlikti, už išskirtines sąlygas ir teisę nugalėti iš kelių statybos bendrovių vadovų reikalavo solidžių kyšių.

Spalį Aukščiausiasis Teismas atmetė verslininkės skundą kitoje byloje, kurioje ji nuteista už sukčiavimą ir kitus nusikaltimus taip pat lygtine laisvės atėmimo bausme.

Šioje byloje D.Kuklierienė pripažinta kalta dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, turto pasisavinimo, dokumentų suklastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo. Už šias nusikalstamas veikas jai skirtas laisvės atėmimas 2 metams ir 7 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant 3 metams.

Be to, iš D.Kuklierienės valstybės naudai nuspręsta konfiskuoti beveik 57,5 tūkst eurų.

Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio mėnesį D.Kuklierienę pripažino kalta dėl turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo, sukčiavimo.

Be to, panevėžeitė teisiama Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kur kaltinama Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) buvusio generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno papirkimu.

Vilniaus apygardos teismas neseniai pradėjo nagrinėti M.Balčiūno, D. Kuklierienės  ir kitų kaltinamųjų bylą, susijusią su pasirengimu Lietuvoje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių