Aukščiausiasis teismas padėjo tašką vienoje iš D. Matuzienės bylų

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko nenagrinėtą buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmonos Danutės Matuzienės kasacinį skundą byloje dėl dokumentų klastojimo.

Nenagrinėtas ir Panevėžio apygardos prokuratūros skundas.

Trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad prokuratūros ir nuteistosios ir jos gynėjo kasaciniai skundai neatitinka jiems keliamų reikalavimų, todėl teismo procesas nutrauktas. Teisėjai priminė, kad Aukščiausiajame Teisme bylos nagrinėjamos tik teisės taikymo aspektu.

Teismas atkreipė dėmesį, kad proceso dalyviai net ir posėdžio metu nepasinaudojo galimybe pateikti kreipimosi į kasacinį teismą teisinius argumentus, o dauguma kasacinių skundų teiginių buvo atkartoti kritikuojant apeliacinės instancijos atliktą įrodymų vertinimą.

D.Matuzienė ir jos gynėjas prašė palikti galioti anksčiau Kėdainių rajono apylinkės teismo šioje byloje paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį, tuo metu Panevėžio apygardos prokuratūra prašė pripažinti D.Matuzienę kalta dar ir dėl turto pasisavinimo.

Tačiau Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo šiemet balandžio 11 dieną priimtą apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo eksparlamentaro sutuoktinė pripažinta kalta dėl dokumentų suklastojimo, jai skirta 2 tūkst. 259 eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia, kad STT Panevėžio valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, įrodančių nusikalstamas veikas. D.Matuzienė, dirbdama Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Mokymo skyriaus renginių koordinatore ir siekdama pateisinti ne tarnybos tikslais, bet asmeniniais reikalais panaudotus tarnybos degalus, suklastojo automobilio „Porsche“ 11 kelionės lapų ir juose savo parašytą žinomai melagingą informaciją apie tariamai nuvažiuotus maršrutus, ridas (km), automobilio spidometro rodmenis ir suklastotus kelionės lapus pateikė tarnybos buhalterijai.

Neseniai Šiaulių apygardos teismas išteisino D.Matuzienę byloje dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją Žilvičių kooperatinei bendrovei, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

Radviliškio rajono apylinkės teismas moterį buvo pripažinęs kalta, tačiau apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas paskelbė, kad byloje nėra įrodymų, jog moteris būtų įvykdžiusi minėtus nusikaltimus.

Be to, Šiaulių apygardos teismas nagrinėja dar vieną bylą, kurioje kaltinimai pareikšti D.Matuzienei, taip pat jos sutuoktiniui. Byloje dėl galbūt neskaidrių biokuro viešųjų pirkimų kaltinimai pareikšti penkiems asmenis: V.Matuzui, D Matuzienei, bendrovės „Panevėžio energija“ buvusiam vadovui Vytautui Šidlauskui ir jos darbuotojui Stanislovui Raipai, Žilvičių kooperatinės bendrovei ir jos valdybos pirmininkui Gintarui Žilėnui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių