Atleistas iš avarijos vietos pabėgęs Kėdainių policininkas

Ketvirtadienį iš tarnybos atleistas Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis postinis Lukas Tamošaitis, pranešė Kauno apskrities policija.

Jis praeitą antradienio vakarą apie 19 val. Kėdainių rajone, Dotnuvos miestelyje, susidūrus jo vairuojamam automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, nesuteikęs nukentėjusiajai pagalbos, pasišalino iš įvykio vietos. Kito automobilio vairuotoją iš apvirtusio automobilio ištraukė ugniagesiai. Mergina nukentėjo ir gydoma ligoninėje.

Pareigūnams aiškinantis aplinkybes nustatyta, jog automobilis „Audi A5“ priklauso Kėdainių  policijos pareigūnui. Šis nurodė, jog automobilį naudojimuisi davė tėvui, o šis paskolino pažįstamam asmeniui, kuris ir galėjo vairuoti transporto priemonę.

Pareigūnai netgi buvo sulaikė neblaivų 53 metų vyrą. Alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,24 prom, taip pat paimtas kraujo mėginys tyrimui. Jis pripažino vairavęs transporto priemonę. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad prie mašinos vairo sėdėjo policininkas ir klaidino tyrėjus.

Beveik 3 metus dirbantis pareigūnas buvo nušalintas nuo tarnybos, jo atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Trečiadienį, baigus tarnybinį patikrinimą, pasirašyta išvada. Joje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą atleisti pareigūną iš vidaus tarnybos.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalota mergina, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Atliekami tyrimo veiksmai, siekiant nustatyti visas eismo įvykio aplinkybes ir eismo įvykio kaltininką patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – rašoma policijos pranešime.

Eismo įvykio kaltininkui gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Paaiškėjus, kad kartu su L.Tamošaičiu vyko Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausioji postinė K.B., buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir jos atžvilgiu. Pareigūnė šiuo metu nėra nušalinta nuo tarnybos.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo. Tiriamas į iškvietimą Kėdainių rajone atvykusių Kėdainių policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnų veiksmų įvykio vietoje.

„Mūsų pareiga – ginti, saugoti ir padėti. Tad išsiaiškinus tokius pareigūnų poelgius, kuomet ne tik nesuteikiama pagalba nukentėjusiam asmeniui, bet ir pasišalinama iš įvykio vietos, pozicija išlieka principinga – mūsų komandoje tokiems asmenims ne vieta“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Ar to pakanka?

fui slykstynes

fui slykstynes portretas
o kodel tos kukutes-mentes neatleido juk ji irgi pabego...priema i ta mentyna tokius slykstynes

Anonimas

Anonimas portretas
na tai dabar policajuj ir jo sabutilnikej tik y gaisrininkus arba sutenerius ,na dar is bedos gali narkotikus pardavinet --dirbt , jie visvien, tautai ir valstybej naudingo darbo nedirbs niekada
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių