Areštinėje atsidūrė pasieniečius bandęs papirkti baltarusis

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, kuris dėl negaliojančių vilkiko puspriekabės numerių nuo atsakomybės bandė išsisukti siūlydamas 20 eurų kyšį.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Medininkų punkto pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 43-ejų Baltarusijos piliečio ir jo vairuojamo krovininio automobilio „DAF“ su puspriekabe dokumentus.

2004 m. laidos vilkikas buvo pažymėtas baltarusiškais registracijos numeriais, puspriekabė „Schmitz“  – laikinaisiais lietuviškais registracijos ženklais. Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad puspriekabės laikinieji numeriai negalioja jau dešimt mėnesių.

Vilkiko vairuotojas paaiškino žinantis, kad numerių galiojimas yra pasibaigęs ir už tai gresia administracinė atsakomybė. Pasieniečiui baltarusis pasiūlė susitarti ir į automobilio dokumentus įdėjo 20 eurų kupiūrą.

Apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti pareigūną užsienietis buvo įspėtas, tačiau savo ketinimų ir toliau neatsisakė. Baltarusis siūlė kyšį teigdamas, jog pinigai skiriami tam, kad jis kuo greičiau galėtų išvykti iš šalies.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl bandymo papirkti pareigūną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas. Vilkikas su puspriekabe saugomi Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių