Apiplėšę užsienietį, jaunuoliai paišlaidavo

Šiauliuose trys jaunuoliai įtariami apiplėšę Austrijos pilietį. Naudodamiesi iš nukentėjusiojo pagrobta kortele, jaunuoliai iš jo sąskaitos paėmė apie 3 tūkst. litų.

Pastaruoju metu Šiauliuose gyvenantis 42 metų Austrijos pilietis P.E. plėšikų auka tapo gegužės 14-osios vakarą.

Pasak policijos pranešimo, apie 20 val. Dubijos gatvėje laiką leidę jaunuoliai apspito gerokai alkoholio padauginusį ir sunkiai aplinkoje besiorientuojantį vyrą. Vienas jų nuo užsieniečio peties nutraukė bei pagrobė 100 litų vertės rankinę. Joje buvo piniginė su 380 litų, banko mokėjimo kortele, mobilaus ryšio telefonas „Nokia“, fotoaparatas „Hitachi“, MP3 grotuvas „Archos“. Paskui aukai buvo suduoti keli smūgiai.

Šiaulių miesto policijos pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo, sulaukė operatyvinės informacijos, kad vienas užpuolikų naudojasi pagrobtąja mokėjimo kortele. Iš sąskaitos jau buvo paimta apie 3 tūkst. litų, kuriuos užpuolikai tarpusavyje pasidalijo ir už juos prisipirko įvairiausių daiktų.

Praėjus dviem paroms kriminalistai savo rankose jau turėjo tris įtariamuosius – penkiolikmetį, septyniolikmetį ir aštuoniolikmetį. Dar dviejų užpuolikų asmenybės yra nustatinėjamos. Sulaikytųjų namuose buvo atliktos kratos, surasta didžioji dalis pavogtų daiktų  ir dalis pasisavintųjų pinigų.


Šiame straipsnyje: apiplėšimasplėšikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių