Apie smurtaujančius tėvus mažametė pranešė pati

Šalies policija trečiadienį pradėjo tris tyrimus dėl tėvų ar globėjų smurto prieš nepilnamečius.

Kaip nurodo Policijos departamentas, apie 11 val. 30 min. pranešta, jog Pakruojo rajone, Linkuvoje esančiuose namuose neblaivus (2,79 prom.) 48-erių metų vyras smurtavo  prieš 17-likos metų dukrą. Nukentėjusioji į gydymo įstaigas nesikreipė. Mergina su metų neturinčiu kūdikiu bei jos 13-likos metų sesuo Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, įtariamasis uždarytas į areštinę.

Alytaus pareigūnus savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius 16.34 val. informavo, kad pas juos atvykusi 12-likos metų mergaitė pranešė, jog jos atskirai gyvenantys tėvai – 32-ejų metų motina ir 39-erių metų tėvas smurtavo prieš ją.

Raseiniuose pranešta, jog apie 17.15 val. Pieninės gatvėje esančiuose namuose 37-erių metų vyras į nugarą sudavė sugyventinės 5-erių metų dukrai, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Nukentėjusioji dėl nugaros krūtininės dalies sumušimo gydoma ambulatoriškai, įtariamasis ieškomas.

Policija dėl smurto prieš nepilnamečius pradėjo ikiteisminius tyrimus, už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Dar vienas pranešimas 19.07 val. Alytuje gautas dėl to, jog neblaivūs tėvai neprižiūri vienerių metų vaiko. Pareigūnai, atvykę į Alytaus Gamyklos g. esančius namus 31-erių metų moteriai nustatė 2,29 prom. girtumą, 28-erių ir 27-erių metų vyrams – atitinkamai 3,18 ir 3,10 prom. girtumą. Smurtas nenustatytas, mergaitė perduota senelio globai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių