Apie pavogtą mikroautobusą vokietis sužinojo iš Lietuvos pareigūnų

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Kauno rajono gyventoją, kuris į Lietuvą varė Vokietijoje pavogtą šiais metais pagamintą mikroautobusą „Mersedes Benz“. 

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz“ vokiškais numeriais. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairavo 24-erių metų Kauno rajono gyventojas. Mikroautobuso dokumentų jis neturėjo. Vyro aiškinimai, iš kur gavo šią mašiną, VSAT pareigūnams pasirodė neįtikinami, tačiau apie tai, kad „Mercedes Benz“ būtų pavogtas, duomenų dar nebuvo.

Kalvarijos užkardos pareigūnai per Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centrą Budziske, kuris veikia prie Lietuvos ir Lenkijos sienos, kreipėsi į Vokietijos policijos pareigūnus. Šie sekmadienį iškart nuvyko pas „Mercedes Benz“ savininką ir paklausė, kur yra jo automobilis. Vokietis buvo įsitikinęs, kad jo mikroautobusas stovi kieme, ir nuvedė policininkus parodyti. Tik tuomet tapo aišku, kad Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ką tik pavogtą 2016 m. laidos „Mercedes Benz“.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Kauno rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 78, įtariama, vogtas transporto priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių