Apie karą keliuose – ir per Mišias

Situacija keliuose pamažu gerėja, tačiau avaringumas išlieka rimta problema. Ketvirtadienį uostamiestyje tartasi, kokių papildomų priemonių būtų galima imtis siekiant išvengti skaudžių nelaimių.

Į atvirą diskusiją policijos, pajūrio savivaldybių, dvasininkijos atstovus pakvietė valstybės įmonė „Klaipėdos regiono keliai“. Supažindinę dalyvius su vykdomomis saugaus eismo gerinimo priemonėmis renginio šeimininkai atkreipė dėmesį, kad net ir solidžios investicijos negali užtikrinti, kad didžiosios problemos - greičio viršijimas, vairavimas išgėrus - išnyks lyg burtų lazdele mostelėjus.

Nors vaikams ir suaugusiems jau išdalinta virš 30 tūkst. nemokamų atšvaitų, pastebima, kad žmonės juos retai naudoja pagal paskirtį. Dviratininkai pamiršta dėvėti specialias liemenes, neretai važinėja neblaivūs keldami grėsmę sau ir kitiems eismo dalyviams.

Diskusijos dalyviai akcentavo komandinio darbo svarbą. Manoma, kad diegiant saugaus eismo keliuose principus policijai ir kelininkams aktyviau galėtų talkinti švietimo sferos darbuotojai savivaldybėse, seniūnijų, parapijų atstovai.

Susitikime dalyvavęs kunigas Vilius Viktoravičius teigė neabejojantis, kad galima rasti būdų, kaip tikintiesiems pamokslų metu arba po jų priminti apie būtinybę tausoti gyvybes ir keliuose elgtis atsakingai.


Šiame straipsnyje: saugumas keliuosekaras keliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių