Apdegė į transformatorinę įsilaužę vagys

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone apdegė į transformatorinę įsilaužę du vagys. Dėl įsilaužimo į transformatorinę dingo elektra, jos gyventojai neturėjo dvi valandas.

Kaip informavo Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), penktadienio paryčiais apie 4 valandą Emiliškių kaime atsijungė transformatorinė.

Netrukus policija ESO darbuotojus informavo, kad prie atsijungusios transformatorinės rasti du apdegę pašaliniai asmenys – A.K., gimęs 1988 metais ir A.B., gimęs 1985 metais. Šiuo metu šie asmenys gydomi ligoninėje, abiem nustatyti antro laipsnio kūno nudegimai. pavojaus gyvybei nėra.

Pirminiais duomenimis, asmenys nukentėjo bandydami savavališkai patekti į vidutinės įtampos elektros transformatorinę. Dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Elektros tiekimas Emiliškių kaime buvo atnaujintas 6.14 val.

Vietinių vagišių taikiniu buvo transformatorinės aušinimo alyva.

2015 metais ESO patirti nuostoliai dėl alyvos vagysčių siekė 92 tūkst. eurų, 2014 metais  – 178 tūkst. eurų. Šiemet tai pirmas atvejis, kai pašaliniai asmenys savavališkai bandydami patekti į elektros skirstymo tinklo objektus patyrė sveikatos sužalojimų.

„Pastaroji nelaimė rodo, kad vis atsiranda asmenų, kurie nepaisydami didžiulės grėsmės, ryžtasi įsibrauti į bendrovei priklausančius užrakintus įrenginius, pažymėtus specialiais pavojaus įspėjimo ženklais. Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad neatsargus elgesys ar savavališkas įsibrovimas į elektros tinklo įrenginius kelia grėsmę gyvybei, neteisėtai uždirbti pinigai to neverti. Pastebėję įtartiną elgesį prie elektros įrenginių – praneškite, galbūt taip net padėsite išsaugoti gyvybę“, – sakė ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos vadovas Dalius Svetulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

 JO portretas
Mažai apdegė.

Atsiprašau,

Atsiprašau, portretas
bet negaila. Tik pikta dėl žalos kitiems ir dėl to, kad tokie padarai gydomi ir šeriami valstybės lėšomis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių