Antrankiais surakintą vyrą užmušę sėbrai sulaukė bausmės

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį žiauriu nužudymu kaltinamiems kauniečiams – 34-erių metų Juozui Arcimavičiui, 38-erių Šarūnui Pavilanskui ir 40-mečiui Romualdui Stralkui.

J.Arcimavičius ir R.Stralkus kaltinti itin žiauriai nužudę bejėgiškos būklės žmogų, R.Stralkus – dar ir sukėlęs fizinį skausmą nužudytojo motinai.

Š.Pavilanskas dėl nužudymo išteisintas, tačiau nubaustas už tai, kad be svarbios priežasties nepranešė teisėsaugos institucijai apie jam žinomą padarytą labai sunkų nusikaltimą.

Pernai balandžio 17 dieną likus 15 minučių iki vidurnakčio Baršausko gatvėje buvo konstatuota 34-erių metų Dainiaus mirtis. Sumuštas vyras gulėjo netoli bendrabučio, kuriame ir gyveno. Jo rankos buvo antrankiais surakintos už nugaros.

Policija ilgai netrukus sulaikė du įtariamuosius, trečią – tik po mėnesio paieškų.

Skelbiant nuosprendį kaltinamiesiems salėje pasigirdo raudos. J.Arcimavičiui skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė, o R.Stralkui – 16 metų laisvės atėmimo bausmė. Jiems skirtas bausmes nuteistieji atliks pataisos namuose.

Š.Pavilanskas už nutylėtą nusikaltimą nuteistas 1 metų laisvės atėmimu. Jo bausmė laikoma jau atlikta ir jis paleistas teismo salėje.

Nužudytasis ir kaltinamieji buvo pažįstami. Jų pažintis prasidėjo įkalinimo įstaigoje. Kaltinamieji įtarė, kad Dainius pasikėsino į vieną jų bendrą pažįstamą.

Į bendrabutį vyrai atvyko išsiaiškinti minėto pažįstamojo dingimo aplinkybes. Norėdami išgauti kuo daugiau informacijos, jie surakino aukai rankas antrankiais. Taip atėmę galimybę priešintis, J.Arcimavičius ir R.Stralkus rankomis ir kojomis sudavė nenustatytą kiekį smūgių Dainiui į įvairias kūno vietas.

Remiantis liudytojų parodymais, aišku, kad Dainius leisgyvis jau buvo bute, tačiau jo budeliams to nepakako, todėl jie nusinešė auką į mašiną ir išsivežė į namelį sodų bendrijoje, kur tęsė egzekuciją.

Tokį sumuštą ir bejėgį vyrą teisiamieji perdavė jo seseriai. Tačiau moters pakviesti medikai 34-erių metų kauniečiui jau niekuo negalėjo padėti. Jis buvo negyvas.

Teismo sprendimu nužudytojo seseriai nuteistieji dar turės sumokėti 50 tūks. litų neturtinei ir per 3 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Visi trys dar turės sumokėti po 300 litų teismo išlaidoms atlyginti.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

67u

67u portretas
ryzas susimastes galvoja kada gaidziu pataps

jonas

jonas portretas
Ziurek kad tau netektu gaidziu patapt

adelle

adelle portretas
bybius nupjauti idijotam
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių