Alytuje nuteisti 12 automobilių apgadinę jaunuoliai

  • Teksto dydis:

Alytaus rajono apylinkės teismas nuteisė du jaunuolius, kurie, būdami neblaivūs, spardydami ir kitaip niokodami apgadino 12 svetimų automobilių.

Tuomet dar 19-mečiai P.G. ir E.L. pernai spalio 27 dieną eidami namų link po išgertuvių, be jokios priežasties pradėjo gadinti Statybininkų ir Jaunimo gatvėse esančius automobilius. P.G. nuspyrė automobilio veidrodėlį, o tai pamatęs E.L. išspyrė to paties automobilio stiklą.

Vaikinai vienas po kito spontaniškai pradėjo niokoti ir eilę kitų stovinčių automobilių: kojomis daužė automobilių langus, spardė ir braižė dureles bei veidrodėlius.    

Neblaivūs jaunuoliai dar tą pačią naktį prie mokyklos buvo sulaikyti policijos pareigūnų. Kaltinamieji tik tai ir prisiminė, tačiau savo kaltę pripažino.

Kaip pranešė teismas, savo elgesio priežasties paaiškinti negalėjo nė vienas iš kaltinamųjų. Jaunuoliai paaiškino, kad automobilius niokoti pradėjo spontaniškai, turbūt norėdami tokiu būdu pasilinksminti, nes buvo labai girti. Kaip patys teigia, tą vakarą nuo 18 val. iki 24 val. išgėrė apie 15 litrų alaus ir butelį brendžio. Jaunuoliams buvo nustatytas 1,91 ir 1,89 promilių girtumai.

Alytaus rajono apylinkės teismas, atsižvelgęs į tai, kad vaikinai prisipažino, gailėjosi, tačiau nusikaltimą padarė būdami neblaivūs ir veikdami kartu, P. G. skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojo jį per visą bausmės laiką nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, neatlygintinai 80 valandų išdirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ir per 4 mėnesius atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę žalą.

E.L. skirta griežtesnė bausmė – 4 mėnesių laisvės atėmimas su bausmės atidėjimu vieneriems metams. Nuteistasis negalės be leidimo išvykti už gyvenamosios vietos ribų, privalės nuo 22 iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu ir per 4 mėnesius atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę žalą.

Apgadintų automobilių savininkams nuteistieji privalės atlyginti 1583 eurų siekiančią, nusikaltimu padarytą, turtinę žalą.


Šiame straipsnyje: automobiliaivandalaiAlytus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių