Alytuje demaskuotas nelegalus mėsos cechas

Turėdami duomenų apie neteisėtą mėsos perdirbimą bei jos laikymą, Alytaus policininkai, mokesčių ir darbo inspektoriai name Perlojos gatvėje penktadienį aptiko nelegalų mėsos perdirbimo cechą.

Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, paaiškėjo, kad 40 metų alytiškė V.S. neteisėtai gamino mėsos produktus. Alytaus mieste įsikūrusiame pogrindiniame ceche aptikta 426 kilogramai smulkintos mėsos, 518 kilogramai šviežios mėsos, 248 kilogramai sūdytų, 482 kilogramai rūkytų ir 217 kilogramai vytintų mėsos gaminių. Iš viso rasta 1 tona ir 891 kilogramai pagamintos mėsos produkcijos.

Pogrindiniame ceche pareigūnai aptiko mėsos perdirbimui skirtą įrangą: šaldytuvus, mėsmalę, dešrų kimštuvą, maišyklę smulkintai mėsai maišyti, elektrinį pjūklą kaulams pjaustyti bei kitas pagalbines priemones.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai  teigia, kad juos nustebino antisanitarinės mėsos laikymo bei jos gamybos sąlygos.

Taip pat pareigūnai išsiaiškino penkis darbuotojus, kurie nepateikė darbo pažymėjimo. Nustatyta, kad su jais nebuvo sudarytos darbo sutartys.

Dėl minėtų faktų pradėta administracinė teisena pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 173 straipsnio 1 dalį.

Už neteisėtą vertimąsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint licencijos (leidimo) veiklai, kuriai reikalinga licencija (leidimas) gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų su pagamintos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sraigė

sraigė portretas
Vėl Alytuje?

Tata

Tata portretas
Tik Alytuje ?

vidma

vidma  portretas
konkurentai vienas kita salina :DDD kai neliks uz islaidos sumokes vartotojai ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių