Alytaus rajone mersedesą vairavo 13-metis

  • Teksto dydis:

Vėlų savaitgalio vakarą Alytaus rajone policija sulaikė 13-mečio vairuojamą automobilį. Kartu su juo vyko trys pilnamečiai jaunuoliai.

Pasak policijos pranešimo, šeštadienio vakarą, 23.10 val. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai Talokio kaimo teritorijoje, sustabdę patikrinti automobilį "Mercedes-Benz", buvo priblokšti - mašiną vairavo mažametis. Automobiliu jis važiavo dar su trim dvidešimtmečiais bičiuliais. Priekinėje keleivio sėdynėje sėdėjusi mergina buvo tvarkingai prisisegusi saugos diržą, tačiau gale sėdėję vaikinai savo saugumu nepasirūpino. Pastariesiems buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Mažametis vairuotojas kelis kartus siūlė pareigūnams "susitarti", tačiau berniukas aprimo po griežtos pastabos. Vaikas teigė, kad jo motina leido vairuoti tėvui priklausantį automobilį. Jis sumanė vyresnius savo bičiulius nuvežti į parduotuvę.

Pristačius vaiką ir automobilį į namus Alytaus rajone, berniuko motina neigė leidusi jam vairuoti.

Policijos teigimu, pažeidėjas negali būti baudžiamas dėl savo amžiaus. Tačiau už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams bus nubausta jo motina. Šis pažeidimas užtraukia baudą tėvams iki 400 litų.


Šiame straipsnyje: vairuotojaiautomobilisKET

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių