Algas „vokeliuose“ mokėjusiam verslininkui – tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto apylinkės teismas kaltę dėl algų „vokeliuose“ pripažinusiam verslininkui skyrė 2,2 tūkst. eurų baudą.

Teismo baudžiamuoju įsakymu verslininkas nubaustas už tai, kad dalį atlyginimo darbuotojams mokėjo „vokeliuose“. Nustatyta, kad tokiu neteisėtu būdu, nesumokant mokesčių valstybei, pinigai buvo mokami 12-kai statybos bendrovėje dirbančių žmonių.

Vilniuje gyvenantis, tačiau Panevėžyje registruotai uždarajai akcinei bendrovei vadovavęs 58 metų A. K. Panevėžio miesto apylinkės teismo pripažintas kaltu dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad A. K., būdamas UAB faktiniu vadovu, 2016 metais pats arba per kitus asmenis 12-kai bendrovės darbuotojų išmokėjo papildomą (neoficialų) užmokestį – 9 tūkst. 591 eurą. Ši suma nebuvo užfiksuota darbo užmokesčio apskaitos žiniaraščiuose. Be to, nuo šios sumos nebuvo sumokėti 6 tūkst. 963 eurai privalomų mokesčių į valstybės biudžetą bei valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų.

Baigus ikiteisminį tyrimą, prokuroras K. Greiciūnas pareiškimu kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Kaip skelbia prokuratūra, galimybė nerengti teismo proceso, tik surašyti teismo baudžiamąjį įsakymą atsirado todėl, kad A. K. savo valia atlygino valstybei padarytą žalą.

Prokuroro prašymą teismas patenkino – A. K. pripažino kaltu ir skyrė jam 2 tūkst. 259 eurų dydžio baudą. Ją nuteistasis privalo sumokėti per 2 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Pasak FNTT Panevėžio apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus viršininko Mindaugo Brazdžionio, galima pasidžiaugti, kad darbuotojai darosi nebepakantūs algų mokėjimui „vokeliuose“. Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai į teisėsaugos pareigūnus kreipėsi patys A. K. vadovaujamos bendrovės darbuotojai.


Šiame straipsnyje: verslininkasalga vokeliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

suduvis

suduvis portretas
O kada nuteis seima, kuris seimunams moka dali atlyginimo vokeliuose, skambiai pakrikstijes ,,LESOS PARLAMENTINIAI VEIKLAI,,??? Kurias gauna net sirgdami ar snapsą gerdami musu TARNAI!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių