Akmenės rajone bus teisiamas sugyventinę peiliu sužalojęs ir ją bauginęs vyras

  • Teksto dydis:

Prieš teismą stos Akmenės rajono gyventojas, sužalojęs sugyventinę peiliu.

Nustatyta, kad 44-erių vyras beveik dešimtmetį sistemingai baugino nukentėjusiąją, pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Šią savaitę teismui perduotoje byloje vyras kaltinamas įvairiais sveikatos sutrikdymais, palikimu be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, ir grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimu.

„Tiriant smurto atvejus, labai svarbu, kad nukentėjusieji kalbėtų, nebijotų pranešti. Liūdna, tačiau vienas kivirčas gali peraugti į kitą su dar skaudesnėmis pasekmėmis ar net mirtimi, todėl nukentėjusieji, norėdami apsaugoti save ir savo artimuosius, privalo kreiptis į policiją“, – teigia bylai vadovavusi Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad praėjusių metų lapkritį kaltinamasis, susipykęs su sugyventine, dūrė peiliu jai į pilvą ir paliko sužeistą gulėti lovoje. Abu asmenys buvo neblaivūs, todėl nė vienas neskubėjo kviesti pagalbos. Kitą dieną padėti sužeistai moteriai atvyko pažįstamas vyras, jis pamatęs durtinę žaizdą iš karto iškvietė kaimo felčerę. Nukentėjusioji netrukus išvežta į ligoninę.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą išaiškėjo ir daugiau sugyventinio galbūt padarytų nusikaltimų. Pagal surinktus duomenis, vyras smurtavo prieš širdies draugę dar 2010 metais, vėliau – 2014 metais ir beveik dešimtmetį sistemingai baugino nukentėjusiąją, naudodamas psichinę prievartą bei grasindamas ją nužudyti.

Moteris nesikreipdavo į policiją, o jei policija atvažiuodavo, kitais būdais sužinojusi apie galimus nusikaltimus jų namuose, sugyventiniai pareigūnų net neįsileisdavo.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamajam numato laisvės atėmimą iki 12 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Iskastruoti kad daugiau nesiveistu issigimeliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių