Afganistano policijos patikros poste nušautas JAV karys

Vienas JAV karys buvo nušautas pirmadienį Afganistano policijos patikros poste per naujausią vietos saugumo pajėgų „saviškio ataką“, pranešė vienas JAV kariškis.

Šis incidentas Afganistano rytuose buvo jau antrasis pirmadienį, kai afganai apšaudė savo sąjungininkus iš NATO vadovaujamų pajėgų: du britų kariai anksčiau buvo nušauti pietinėje Helmando provincijoje.

Per panašius išpuolius šiemet žuvo jau 16 užsieniečių karių.

Du Didžiosios Britanijos kariai žuvo, kai vienas afganas karys pradėjo šaudyti į britų karinio štabo vartus Laškargos mieste. Užpuoliką nukovė koalicinės pajėgos, o dar vienas britas karys buvo sunkiai sužeistas.

Vėliau pirmadienį NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo pagalbos pajėgos (ISAF) pranešė apie kitą išpuolį Paktikos provincijoje, kai „įtariamas afganų vietos policijos narys“ apšaudė koalicinių pajėgų būrį, artėjusį prie policijos posto, ir nušovė vieną ISAF karį.

Vienas JAV kariškis Vašingtone patvirtino, kad žuvęs karys buvo amerikietis.

Paktikos provincijos gubernatoriaus atstovas sakė, jog šiame incidente dalyvavo du policininkai, kurie abu buvo sužeisti, kai NATO pajėgos atsakė ugnimi.

Daugiau nei šeštadalis iš šiemet Afganistane žuvusio 91 kario buvo nukauti per afganų saugumo pajėgų narių išpuolius. NATO pajėgų vadai nerimauja, kad ši gilėjanti problema gali padaryti poveikį karinėms pastangoms.


Šiame straipsnyje: AfganistanasJAVkarysžūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių