Afganistane žuvusių užsieniečių karių skaičius pasiekė 600

Afganistano rytuose per kovotojų išpuolį sekmadienį žuvus vienam NATO kariui, šiemet šioje šalyje žuvusių užsieniečių karių skaičius pasiekė 600, pirmadienį pranešė karinis Aljansas.

NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF) savo pranešime informavo apie kario mirtį, tačiau išsamesnių duomenų nepateikė.

Dar vienas karys sekmadienį žuvo sprogus bombai Afganistano pietuose, kur yra įsitvirtinę talibai.

Pernai Afganistane iš viso žuvo 521 užsieniečių karių, nurodo naujienų agentūra AFP, remdamasi nepriklausomo tinklalapio icasualties.org duomenimis.

Nuo griežtos linijos Talibano režimą nuvertusios JAV vadovaujamos invazijos pradžios 2001 metų pabaigoje iš viso žuvo 2 170 Aljanso karių, iš jų - beveik 1 350 amerikiečių.

JAV specialusis pasiuntinys Afganistanui ir Pakistanui sekmadienį sakė, jog vis daugiau talibų lyderių rodo susidomėjimą derybomis su Vašingtono remiama Kabulo vyriausybe, intensyvėjant NATO karinei kampanijai.

"Daugėja aukšto rango talibų, sakančių "Mes norime kalbėtis", - diplomatas Richardas Holbrooke'as sakė duodamas interviu televizijai CNN.

Tačiau jis pabrėžė, kad iki šiol tevyko "kontaktai ir diskusijos", o ne taikos derybos dėl ilgiau nei devynerius metus trunkančio karo nutraukimo.


Šiame straipsnyje: Afganistanasžūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių