94 metų panevėžietę apiplėšusį vyrą išaiškinti padėjo šešiolikmetis bendrininkas

  • Teksto dydis:

94 metų panevėžietę apiplėšusį vyrą išaiškinti padėjo jam talkinęs šešiolikmetis, trečiadienį pranešė Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Vaikinas pats atėjo į policiją ir prisipažino dalyvavęs apiplėšime. Paauglys papasakojo, kad mieste susipažino su vyriškiu, kuris pasiūlė užsidirbti pinigų.

Noras užsidirbti vaikinuką sudomino. Mamai dirbant naktinėje pamainoje, jis išėjo iš namų ir susitiko su nauju pažįstamu, kurio nei vardo, nei pavardės nežinojo. Ką reikės daryti, vaikinukui vyras nesakė.

Po nusikaltimo vyras šešiolikmetį parsivedė namo, davė 100 litų, liepė tylėti, grasino užmušti. Vaikinukas matė, kaip vyras surinko nusikaltimo įrankius – laužtuvą, striukes, batus, pirštines. Juos vyras paslėpė konteineriuose prie daugiabučio namo. Anksčiau teistas paauglys, kuriam teistumas dar neišnykęs, suvokęs, kad dalyvavo plėšime, išsigando ir atėjo į policiją.

Balandžio 11 dienos popietę pareigūnai prie daugiabučių, jų prieigose, šiukšlių konteineriuose ieškojo nusikaltimo įrankių. Tikrindami šiukšlių konteinerius trijuose iš jų rado paslėptus nusikaltimo įrankius. Nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos padarymu įtariamas recidyvistu pripažintas anksčiau 14 kartų už sunkius nusikaltimus teistas Saulius Morkvėnas, gimęs 1968 metais.

Pareigūnai sutiko vyrą išeinantį iš namų. Bandydamas išvengti sulaikymo, jis prisistatė svetimu vardu ir pavarde, tačiau pareigūnų apgauti jam nepavyko. Balandžio 13 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Į Klaipėdos gatvėje gyvenančios panevėžietės namus nusikaltėliai apie 1 val. nakties įsibrovė išdaužę langą. S.Morkvėnas, kaip įtariama, senolę pargriovė ant grindų, reikalavo aukso. Moteriai pasakius, kad aukso ji neturi, vyras reikalavo pinigų, grasino nužudyti. Senolė parodė, kur yra pinigai – 400 litų. Pasiėmę pinigus, vyrai išėjo.

Manoma, kad S.Morkvėnas galėjo padaryti ir daugiau analogiškų nusikaltimų, todėl nuo jo nukentėti galėję panevėžiečiai kviečiami atvykti į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių