60-metei už dvigubą žmogžudystę – 19 metų nelaisvės bausmė

Teismas paskelbė nuosprendį Ilijai Lenartavičienei, nužudžiusiai diplomato Virgilijaus Vilkelio motiną ir jos draugą.

Kauno apygardos teismas už dvigubą žmogžudytę siekiant pasipelnyti I.Lenartavičienei skyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Turinti vidurinį išsilavinimą, niekur nedirbanti I.Lenartaviečinė gyveno Kauno rajone, Gervėnupio kaime esančioje sodų bendrijoje. Ten pat gyveno ir  79 metų Genovaitė Vilkelienė ir jos draugas, 72 metų Antanas Abugelis.

Senolių kūnai užrakintame namelyje buvo rasti 2010 metų gegužės 2 dieną. Netrukus buvo sulaikyta įtariamoji I.Lenartavičienė.

Moteris iš karto prisipažino nužudžiusi senukus ir smulkiai papasakojo, kaip įvykdė nusikaltimą. Apklausiama I.Lenartavičienė nurodė, kad tą dieną atėjo pas G.Vilkelienę ir paprašė paskolinti pinigų.

Tačiau šeimininkė atrėžė, kad degtinei neskolins ir vijo lauk stiklelio nevengiančią sodų bendrijos gyventoją. Toks šeimininkė elgesys papiktino I.Lenartavičienę.

Ji smogė kumščiu G.Vilkelienei į veidą ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu daiktų į galvą. Kai šeimininkė parkrito ant grindų ir ėmė šauktis pagalbos, medvilnine pirštine užkišo jai burną.

Į pagalbą skubančio G.Vilkelienės draugo A.Abugelio I.Lenartavičienė laukė pasislėpusi už durų. Kai vyras įėjo į namelio vidų, pasalūnė kelis kartus jam smogė į veidą. Parkritusiam ant grindų vyrui žudikė peiliu perpjovė kaklą ir įsmeigė peilį į nugarą.

Atsikračiusi šeimininkų, I.Lenartavičienė pagrobė 200 litų įvairiomis kupiūromis. Nusikaltėlė žinojo, kad šeimininkai pinigus laiko ant stalo po staltiese.

Kitą dieną po apklausos I.Lenatravičienė dar kartą viską patvirtino nusikaltimo vietos apžiūros metu. Tyrėjai ji netgi nurodė, kur užrakinusi namelio duris numetė raktą.

Tačiau po metų kai byla buvo pradėta nagrinėti teisme I.Lenartavičienė kardinaliai pakeitė savo parodymus. Ji ėmė aiškinti, kad prisipažinimą pareigūnai išgavo jėga.

Apie senolių nužudymą kaltinamoji ėmė tvirtinti sužinojusi iš savo sugyventinio, kuris kraupią istoriją esą išgirdo važiuodamas autobusu.

Tačiau šie kaltinamosios pasakojimai teismui nepasirodė įtikinami. Teisėjas atkreipė dėmesį, kad apie dviejų senolių nužudymą I.Lenartavičienė sodų bendrijos gyventojams pasakojo dar prieš aptinkant aukų kūnus.

Kauno apygardos teismas I.Lenartavičienę nuteisė ne tik ilgiems nelaisvės metams. Jai teks atlyginti nukentėjusiųjų nurodytą turtinę žalą – apie 10 tūkst. litų ir per 100 tūkst. litų netirtinę žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Nu ir is kur ji istrauks tuos pinigus cervonca atitrauks lageri ir suklijuos lastus pati

juokas pro asaras

juokas pro asaras portretas
kad nuzude diplomato motina su jos kakaliu tai ir dave 19 m. o del tos zalos net nejuokinga..sedes kaliuzeje ir pinigais siks....

nepriklausomybes

nepriklausomybes portretas
parodija.............vietoj kilpos dabar reikes maitinti,saugoti ir linksminti alkasa vykdant ES ''dyrektyvas''...........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių