2015 metais pasieniečiai sulaikė pusantro šimto vogtų automobilių

  • Teksto dydis:

Medininkų punkte sekmadienį pasieniečiai sulaikė du, įtariama, vogtus automobilius. 2012 m. laidos mikroautobuso „Mercedes Benz Vito“ paiešką buvo paskelbusi Čekijos teisėsauga, o 2009 m. pagaminto automobilio „Infiniti FX35“ – Rusijos pareigūnai. Iš viso pernai VSAT pareigūnai sulaikė 147 vogtas mašinas.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusio 45-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto mikroautobuso „Mercedes Benz Vito“ dokumentus. Ant 2012 m. pagaminto mikroautobuso buvo Čekijos numeriai. Pasieniečiai nustatė, kad šios transporto priemonės kaip vogtos nuo 2015 m. rugsėjo ieško Čekijos teisėsaugininkai.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją po apklausos VSAT pareigūnai paleido, „Mercedes Benz Vito“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Medininkų punkte pasieniečiai sekmadienį sulaikė ir 2009 m. pagamintą automobilį „Infiniti FX35“ baltarusiškais numeriais. Jį iš Lietuvos į savo šalį vairavo 35-erių Baltarusijos pilietis. Patikros metu paaiškėjo, kad šios mašinos kaip pavogtos nuo praėjusių metų sausio ieškojo Rusijos pareigūnai.

Ir šiuo atveju dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Vilniaus rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojas po apklausos paleistas, „Infiniti FX35“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

2015 m. VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 147, įtariama, vogtus automobilius. Daugiausiai tokių mašinų sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 80. Pagal pilietybes vogtus automobilius dažniausiai vairavo Baltarusijos (54), Lietuvos (43), Rusijos (31), taip pat įkliuvo ir dar 9 valstybių piliečiai.

Dažniausiai buvo sulaikomi lengvieji automobiliai – 108. Be to, pasieniečiai sulaikė 15 priekabų ar puspriekabių, 13 vilkikų ir krovininių automobilių bei 11 kitų transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių