Venesuelos naftos perdirbimo įmonėje plečiasi gaisras

Niokojantis gaisras pagrindinėje Venesuelos naftos perdirbimo įmonėje, jau nusinešęs 48 žmonių gyvybes, pirmadienį dar labiau įsisiautėjo, apimdamas trečiąjį rezervuarą ir apsunkindamas ugniagesių pastangas.

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą ir pažadėjo ištirti šeštadienį įvykusį sprogimą Amuajaus naftos perdirbimo įmonėje - kaip įtariama, sukeltą dujų nuotėkio.

Šiaurės vakarinės Falkono valstijos gubernatorė Stella Lugo, sakė vietos radijui, kad šios nelaimės aukų skaičius padidėjo nuo 41 iki 48.

„Turime paskelbti, kad trečias rezervuaras... apimtas ugnies“, - nurodė Energetikos ir naftos ministras Rafaelis Ramirezas, kuruis taip pat vadovauja valstybinei naftos bendrovei „Petroleos de Venezuela“ (PDVSA), valdančiai perdirbimo įmonę Paragvanos pusiasalyje.

R.Ramirezas teigė, kad ugniagesiai stengiasi „suvaldyti ir izoliuoti“ gaisrą, kuris anksčiau buvo apėmęs tik du iš devynių naftos rezervuarų.

Venesuela yra daugiausiai naftos eksportuojanti Pietų Amerikos valstybė.
Anksčiau R.Ramirezas buvo sakęs, kad liepsnos turėtų būti numalšintos „artimiausiomis valandomis“. Vėliau ministras pažymėjo, jog ši užduotis tapo sudėtingesnė dėl besimainančios vėjo krypties.

Pirmadienį liepsnos ir milžiniškas dūmų stulpas tebebuvo matomi iš už kelių kilometrų nuo šios gamyklos. Daugiau nei 220 ugniagesių tebemalšina liepsnas, nurodė vyriausybė.

Ši avarija yra didžiausia, kada nors ištikusi PDVSA įmones. Apie pusė žuvusiųjų buvo Nacionalinės gvardijos kariai, kuriems patikėta gamyklos apsauga, aiškino S.Lugo.

H.Chavezas, kuris tikis būti perrinktas spalio 7 dieną, pasmerkė pranešimus, jog avarija įvyko dėl blogos priežiūros valstybinėje naftos perdirbimo įmonėje, kuri yra vienas ir didžiausių pasaulyje. Prezidentas sekmadienį asmeniškai apsilankė nelaimės vietoje.

Venesuelos generalinė prokurorė Luisa Ortega sakė, jog dar 151 žmogus buvo sužeistas, o 33 iš jų tebegydomi ligoninėje. Ji taip pat nurodė kitokį aukų skaičių negu S.Lugo - pasak jos, žuvo apie 40 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių