Vėjas laužė šakas, Telšiuose užmetė iškabą ant turizmo centro stogo

Antradienio vakarą ir trečiadienio naktį stiprus vėjas Lietuvoje laužė medžių šakas, užmetė iškabą ant turizmo informacijos centro Telšiuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vakare pranešta, kad vėjas ant Žemaitijos turizmo informacijos centro stogo užmetė reklaminę iškabą, baimintasi, kad ji gali nukristi ant praeivių. Ugniagesiai reklaminę iškabą nukėlė.

Šiauliuose gyventojai kreipėsi dėl didelės medžio šakos, užkritusios ant namo stogo ir jį gadinusios. Atvykę ugniagesiai grandininiu pjūklu supjaustė šaką ir pašalino ją nuo stogo.

Dar vieno pranešimo sulaukta Plungės rajone, kur atsikabino ir pavojingai pasviro prie renovuojamo penkiaaukščio stovėję stelažai. Ugniagesiai pateko į penktojo aukšto buto balkoną ir pritraukė stelažus bei pririšo gelbėjimo virve, pavojingą teritoriją aptvėrė.

Iš viso per parą 16 kartų vyko šalinti virtusių medžių nuo važiuojamosios kelio dalies, pastatų. Iš jų po tris kartus vykta į Šiaulių, Kauno ir Vilniaus apskritis, po du kartus į Marijampolės ir Klaipėdos apskritis, po vieną kartą į Tauragės, Telšių ir Utenos apskritis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vėjuotos bus ir artimiausios dienos. Trečiadienį vietomis, daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose, prognozuojami krituliai. Pūs vakarų, pietvakarių, pereinantis į pietų 7–12 metrų per sekundę stiprumo vėjas, kai kur gūsiai sieks 15–17 metrų per sekundę. Aukščiausia temperatūra sieks 1–5 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį bus be žymesnių kritulių, dieną daug kur krituliai, daugiausia sniegas. Vėjas pietų, pietryčių, 7–12 metrų per sekundę, vietomis gūsiai iki 15–17 metrų per sekundę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių