Varėnos miške paklydėlius surasti padėjo sraigtasparnis

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis vieno skrydžio metu spėjo sudalyvauti iškart dviejų asmenų paieškos ir gelbėjimo operacijose Varėnos rajone. 

Abiem atvejais pasiklydę vyrai buvo sėkmingai surasti.

Pirmadienį vakare VSAT Aviacijos valdybos budėtojams paskambinę policijos pareigūnai paprašė padėti ieškoti ties Varėnos rajono Pirčiupių kaimu plytinčiame miške paklydusio 75 metų Trakų rajono gyventojo. Taip pat gauta žinių, kad miške vaikščiojęs vyras patyrė kojos traumą.

17.55 val. iš bazės Trakų rajono Paluknio kaime į orą buvo pakeltas pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter EC-145“, kurio įgula kartu su įsėdusiu policijos pareigūnu pradėjo paiešką nurodytoje vietovėje.

VSAT orlaivio pilotams pavyko susisiekti su pasiklydusiu vyru mobilaus ryšio telefonu. Virš tankaus milžiniško miško masyvo maždaug pusvalandį skraidę pasieniečiai nuolat bendravo su Trakų rajono gyventoju, kuris pagal orlaivio variklių gausmą sugebėjo nurodyti tikslią savo buvimo vietą.

VSAT pilotai už maždaug 100 metrų pastebėjo nusileidimui tinkančią aikštelę, kur ir nutupdė orlaivį. Pasienietis ir policininkas kojos traumą patyrusį trakiškį palydėjo iki sraigtasparnio, kuriuo nukentėjusysis buvo nuskraidintas iki Pirčiupio kaimo. Čia jau galėjo privažiuoti policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

18.20 val. gelbėjimo operacija buvo sėkmingai baigta.

Atgal į bazę Paluknyje susiruošę skristi VSAT pareigūnai dar Pirčiupiuose sulaukė antro prašymo iš policijos padėti rasti miške pasiklydusį žmogų. Šįkart paaiškėjo, kad ieškomas 70 metų Vilniaus gyventojas, nerandantis kelio iš miško ties Varėnos rajono Zervynų kaimu.

18.40 val. nuo Pirčiupių kaimo apylinkių pakilęs „Eurocopter EC 145“ netrukus jau žvalgė nurodytą rajoną ties Zervynomis.

Pasieniečių pilotams šįsyk taip pat pavyko užmegzti ryšį su vyru mobiliuoju telefonu. Kadangi vilnietis tiksliai negalėjo pasakyti savo buvimo vietos, o tankiame miške nebuvo jokio išskirtinio orientyro, VSAT orlaivis pakibo aukštai virš netoliese esančios geležinkelio linijos.

Kaip ir paieškų Pirčiupių kaime metu, vyrui buvo patarta orientuotis pagal orlaivio variklių garsą. Ore kabantį VSAT sraigtasparnį išvydęs vilnietis geležinkelio liniją sėkmingai pasiekė ir girdėdamas privažiavusio policijos automobilio sirenas.

Keliolika minučių po aštuntos valandos vakaro VSAT sraigtasparnis „Eurocopter EC 145“ sėkmingai nusileido nuolatinėje savo bazėje Paluknio kaime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių