Ugniagesiai vis dažniau kviečiami į avarijų vietas

Šiemet ugniagesiai turėjo daug darbo ne tik gesindami gaisrus, bet ir gelbėdami avarijose nukentėjusius žmones. Nors šiemet gelbėjimo darbų skaičius sumažėjo 20 proc. (iš viso jų atlikta 1469), tačiau darbų transporto avarijose padaugėjo net 50 procentų.

Šiemet iki antradienio ugniagesiai 161 kartą vyko padėti į eismo įvykių vietas, pernai per tą patį laikotarpį tokių darbų buvo 107.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, atliekant šiuos gelbėjimo darbus, šiemet iš sudaužytų automobilių, panaudojus specialią įrangą, ištraukta 19 žuvusių žmonių ir išgelbėti 69 žmonės. Per tą patį laikotarpį pernai ištraukta 12 žmonių ir išgelbėti 25.

Nemažai avarijų įvyksta dėl blogų meteorologinių sąlygų. Dėl slidžių kelių ir vairuotojų neatsargumo mašinos nuvažiuoja nuo kelio, tada prireikia gelbėtojų pagalbos.

Artimiausiu metu sinoptikai taip pat prognozuoja nepalankius orus: naktimis pašals, o rytoj vėl snigs, ypač pietų Lietuvoje. Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas vairuotojams primena, kad jie būtų atidūs kelyje.

Lengvaisiais automobiliais nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos leidžiama važiuoti automagistralėse – ne didesniu kaip 130 kilometrų per valandą greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu.

Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad nepaisant Kelių eismo taisyklėse įtvirtino leidimo važiuoti tokiais greičiais automagistralėse ir greitkeliuose, vairuotojai turi elgtis kelyje atsakingai.

„Pasirinkite tokį greitį, kad galėtumėte visada suvaldyti automobilį ir jį sustabdyti. Grėsmę kelia tai, kad vairuotojai neteisingai įvertina situaciją kelyje ir laiku nesumažina greičio iki saugios ribos“, – prašo kelininkai.

Skaudžiausi eismo įvykiai įvyksta, kai, nepasirinkus saugaus greičio, automobilis nuvažiuoja nuo kelio, verčiasi, trenkiasi į pakelės medį, stulpą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių