Ugniagesiai gelbėtojai: kaip elgtis kilus gaisrui prekybos centre

  • Teksto dydis:

Tragiški gaisrai Rusijoje, Kemerovo miesto prekybos ir paslaugų centre, pražudė daugiau kaip 60 žmonių gyvybių, o Maskvoje, prekybos centre „Persejus vaikams“, žuvo vienas žmogus, keletas buvo sužeistų. Kad išvengtumėme panašių nelaimių Lietuvoje, ugniagesiai gelbėtojai primena kaip elgtis, jeigu gaisras kiltų prekybos centre.

Įėjus į bet kokį pastatą, reikia įsidėmėti pagrindinius ir atsarginius evakuacinius išėjimus. Jei kiltų gaisras, pirmiausia – nepanikuokite, įvertinkite situaciją ir nedelsiant palikite prekybos centrą. Klausykite ir vykdykite prekybos centro administracijos, apsaugos darbuotojų nurodymų. Išeidami į lauką, leiskitės ne liftu, o eikite laiptais. Venkite uždūmintų patalpų, nes degant plastmasėms ar sintetinėms medžiagoms išsiskiria daug nuodingų medžiagų, užtenka keletos įkvėpimų ir žmogus praranda sąmonę. Nosį ir burną uždenkite nosine arba rankove. Išeidami iš pastato, praleiskite į priekį vaikus, moteris ir vyresnio amžiaus žmones. Ypač saugokite vaikus, stenkitės, kad jie būtų prieš jus arba užsikelkite ant pečių. Venkite stiklinių sienų, vitrinų ar kitų konstrukcijų, nes jos griūdamos gali sužaloti.

Po gaisro Rusijoje, Kemerovo miesto prekybos ir paslaugų centre, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, siekdamas atkreipti dėmesį į tykančius pavojus masinio žmonių susibūrimo objektuose, nurodė visuomeninės paskirties pastatų valdytojams laikytis gaisrinės saugos reikalavimų, tinkamai parengti darbuotojus, kad jie žinotų kaip elgtis kilus gaisrui ir galėtų padėti žmonėms evakuotis jam kilus, neužkrauti evakuacinių išėjimų, patikrinti, ar statiniuose gaisrinės saugos priemonės yra techniškai tvarkingos ir parengtos darbui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių