Tragiškos avarijos kaltininkui - 8 metai nelaisvės

Penktadienį Klaipėdos rajono teismas paskyrė bausmę šešis žmones pražudžiusiam Artūrui Klumbiui. Teismo sprendimu 27 metų klaipėdiečiui atviroje kolonijoje teks praleisti 8 metus, žuvusiųjų artimiesiems jis privalės sumokėti 440 tūkst. litų.

Tragiška avarija įvyko 2007 m. liepos 18 d. automagistralėje Vilnius - Klaipėda, Saulažolių kaimo ribose. Neblaivus A.Klumbys automobiliu „Opel Calibra" pasivijo ta pačia kryptimi važiavusį „Renault Espace" ir trenkėsi į jo galą. Po smūgio „Renault", kuriame buvo šeši žmonės, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Tuomet į „Renault" rėžėsi vilkikas „Volvo".

Po šio smūgio „Renault" vertėsi ir užsiliepsnojo. Jame sudegė vyras, dvi moterys bei du vaikai. Iš jų viena mažametė žuvo iškritusi pro mašinos langą.

Avarijos kaltininkas A.Klumbys tvirtino tądien išgėręs du butelius alaus. Vairuodamas automobilį jis buvo itin neatsargus - nesulėtino greičio važiuodamas keliu, kuriame dėl remonto jis buvo apribotas. Vaikinas bandė lenkti lėtai važiuojančias mašinas iš dešinės. Atsidūręs prieš pat betono atitvarą, jis nesustojo ir bandė įsisprausti tarp mašinų. Taip jis atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį ir pastūmė jį po priešais atvažiuojančio vilkiko ratais.

Su A.Klumbiu važiavo broliai Kęstutis ir Mindaugas Bartkai. Susidūrimo metu nesunkiai buvo sužalotas K.Bartkus, kuris pernai rugsėjį girtaudamas kartu su broliu iškrito per nuomojamo buto balkoną ir žuvo.

Avarijoje žuvusiųjų artimieji teismo prašė iš teisiamojo priteisti apie 7,5 mln. litų, tačiau teismo sprendimu jiems visiems bus padalinta tik 440 tūkst. litų.

Teismo sprendimu nepatenkinti žmonės žada skųsti nuosprendį.


Šiame straipsnyje: klumbysavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių