Tragedija Raseiniuose: išvakarėse gyvas ir sveikas, ryte jau miręs naujagimis

  • Teksto dydis:

Jauna raseiniškių šeima negali patikėti tuo kas įvyko – sveikas naujagimis sūnelis mirė ligoninėje neišgyvenęs nė dviejų parų. Motina pati nunešė dar šiltą kūdikio lavonėlį miegančiai seselei… Raseinių ligoninė nei mirties priežasčių, nei kaltųjų neranda.

Džiugus įvykis šeimai – sūnaus gimimas – netikėtai pavirto širdį veriančiu skausmu – dėl neaiškių priežasčių naujagimis mirė ligoninėje neišgyvenęs nė dviejų parų. Širdgėlos draskomi tėvai iki šiol negali patikėti tuo kas įvyko. “Kūdikis nevalgo, kūdikis vangus, kūdikis mėlynuoja“, – savo nerimu su ligoninės akušere ne kartą dalinosi naujagimio motina. Tačiau nei rūpesčio, nei dėmesio iš ligoninės personalo nesulaukė. Paryčiais nubudusi motina pastebėjo, kad kūdikis nebekvėpuoja... Laidos “Prieš srovę” žurnalistai bandys išsiaiškinti, kas iš tikrųjų įvyko Raseinių ligoninėje, kokios naujagimio mirties priežastys ir kas dėl to kaltas.

Kita laidos istorija atskleis dar vieną faktą apie ypač brangius statinius mūsų šalyje – Varėnos parke bemaž už 100 000 Eur pastatytas 34 kv. m dydžio tualetas, kuris tinkamas naudoti tik šiltuoju metų laiku, bet ir tai filmavimo metu buvo užrakintas ir visuomenei neprieinamas. Nei Varėnos rajono savivaldybės meras Arvydas Kašėta, nei administracijos direktorius Alvydas Verbickas nieko neįprasto šioje istorijoje neįžvelgia… Ar tikrai pagrįsta tokia statybų kaina? Ar būtent tokio pobūdžio statinys buvo tinkamiausias sprendimas, jei, pavyzdžiui, Palangos savivaldybė įrengia tualetą už 15 000 Eur? Į šiuos bei kitus klausimus atsakymų ieškos laidos „Prieš srovę“ žurnalistai jau šiandien 19.30 val. per TV3.

Du dešimtmečius gyvuojanti publicistikos laida ir toliau bandys padėti vis dar teisybe tikintiems, bet jos nerandantiems Lietuvos žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Smagu kalbeti ir pilti purva, kai nutinka nelaime ir kai zmones tampa pazeidziami. Visu pirma pradekit nuo saves, o tada matykit kitus. Kokie norkomanai, kokie socialiniu igudziu trukumai?! Nei zinot, nei kalbekit! Visi mandrus pakalbeti uz akiu, pasakykit i akis tiems zmonems, ko bijot? Nes dauguma cia rasantys ir esat alw draugai, giminaiciai, priesai. Jus dabar kalbat, smeiziat. Bet zinokit lazda turi du galus.

ĮDOMU

ĮDOMU portretas
Kodėl persikėlus į kitą miestą iš Raseinių poliklinikos niekad negaunamos ligos istorijos kortelės.Poliklinika išsiunčia užklausą kortelei gauti,bet jos neatsiunčiamos.Jos dingsta be žinios.Tai daroma jau daug metų.Matyt naikina gydymo informaciją,kad niekas nepanaudotų prieš juos. Seniai laikas pasidomėti kas vyksta šioje ligoninėje.Manau ten vyksta didelė konkurencija tarp darbuotojų,bet ne ligonių gydymas.

Aš portretas
Užuojauta... Pažįstama šeima...socialinių įgūdžių trūkumas...moteris kaip moteris...bet vyras tikrai grėsmę keliantis...ir tai yra tikra tiesa, ką rašo komentaruose...laiko klausimas kada moteris prabils...patys renkamė...bet kūdykėlio gaila, nekaltas angelėlis...ramybės jam...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių