Tiriama, ar neblaivus V.Babilius padarė avariją (atnaujinta 13.32)

Įtariama, kad neblaivus Seimo narys Vincas Babilius pirmadienio vėlyvą vakarą padarė autoavariją Vilniuje ir pabėgo iš įvykio vietos.

Pasišalino iš įvykio vietos

Pirmadienį vakare, apie 22 val. 30 min., sostinėje prabangus visureigis „Volkswagen Touareg“ taranavo prie šviesoforo degant raudonam signalui stovėjusį lengvąjį automobilį „Mazda 6“.

Avarijos kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Pasak „Mazda“ vairuotojo, jis matė, kaip išbėgęs iš „VW Touareg“ į taksi esą įsėdo žmogus, labai panašus į Seimo narį V.Babilių, priklausantį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijai. Liudininko teigimu, parlamentaras atrodė apsvaigęs, vos pastovintis ant kojų, rankose nešėsi transporto priemonės numerius.

Taksi esą apie vidurnaktį sustojo prie Seimo viešbučio.

V.Babilių kvies policija

Vilniaus apskrities Kelių policijos valdyba teigia ketinanti išsikviesti Seimo narį, liberalcentristą Vincą Babilių dėl pirmadienio vakarą sostinėje užfiksuoto eismo įvykio, kurio kaltininkas pasišalino.

„Mes į Seimo kanceliariją ar į Seimo viešbutį, jei jis ten gyvena, išsiųsime pranešimą, kad jis atvyktų į policijos įstaigą“, - BNS antradienį sakė Kelių policijos valdybos pavaduotojas Egidijus Tučis.

Policijos pareigūnas teigė negalintis patvirtinti, kad eismo įvykyje dalyvavo būtent Seimo narys.

„Iš žiniasklaidos mes žinome, kad Seimo kanceliarija tą automobilį nuomoja V.Babiliui. V.Babilių reikia kviesti atvykti į policiją, o jis, kiek girdėjau per žiniasklaidą, į Seimo posėdį neatvyko“, - sakė E.Tučis.

Mašiną nuomoja V.Babilius

Autoavarija įvyko Laisvės prospekto ir J.Baltrušaičio gatvių sankryžoje. Įvykio metu apgadintas šviesoforas. Žmonės nenukentėjo.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas patvirtino, kad V.Babilius vairuoja „VW Touareg“.

Seimo kanceliarija patvirtino, kad į autoįvykį patekusi mašina priklauso išperkamosios nuomos bendrovei ir yra nuomojama V.Babiliaus už parlamentines lėšas.

Bet Vilniaus policija tvirtina kol kas negalinti nei patvirtinti, nei paneigti įtarimų, kad avariją padarė šis Seimo narys. Esą kol iš įvykio vietos pasišalinęs vairuotojas nesurastas ir neapklaustas, negalima tvirtinti, kad „VW Touareg“ vairavo būtent V.Babilius.

Tačiau policija patvirtina, kad pati avarija tikrai įvyko, o jos kaltininkas pasitraukė iš įvykio vietos.

Vertina blogai

LiCS vicepirmininkas Arūnas Valinskas antradienį žurnalistams sakė, kad, jeigu įtarimai pasitvirtintų, parlamentaro narystė partijoje greičiausiai bus stabdoma, o vėliau jis gali susilaukti ir griežtesnių sankcijų. „Lauksime oficialių duomenų. Jeigu iš tiesų tie faktai pasitvirtins, tai visų pirma svarstysime galimybę stabdyti jo narystę partijoje. O paskui, sulaukus oficialių išvadų, gali būti, kad teks imtis ir griežtesnių priemonių“, - sakė A.Valinskas.

Antradienį ryte vykusiame frakcijos posėdyje V.Babilius nedalyvavo. Jis neatvyko ir į antradienio Seimo plenarinį posėdį. „Kur yra – nežinau“, - sakė A.Valinskas.

V.Babiliaus kolegos užsiminė, kad parlamentaras esą šiuo metu yra ligoninėje. Jis nei paneigia, nei patvirtina, kad išvakarėse pateko į avariją.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė neigiamai įvertino galimą neblaivaus parlamentaro pabėgimą iš autoįvykio vietos. „Blogai vertinu. Ar tai būtų parlamentaras, ar bet koks pilietis – jeigu jis išgėręs padarė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos, man atrodo, čia vienareikšmis vertinimas. Tik neigiamas“, - teigė I.Degutienė.

Seimo narys V.Babilius jau yra ne kartą baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus. 2010-ųjų spalį jis buvo nubaustas už tai, kad, važiuodamas automobiliu „VW Touareg“, leistiną 100 kilometrų greitį viršijo 65,7 kilometro. Jis nubaustas 1500 litų bauda ir 3 mėnesiams atsisveikino su vairuotojo pažymėjimu.


Šiame straipsnyje: Vincas Babiliusneblaivusavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Garantuoju

Garantuoju portretas
jei būtų ten koks runkelis, tai ir tyrimo nereiktų.

kaunietis

kaunietis portretas
jau vien tik pasisalinimas is ivykio vietos,reiskia kad buvo girtas

jo

jo portretas
keliasi tauta, ar jau prisikėlė... ? Seimūūūnas, įstatymų leidėjas....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių