Šveicarijoje per autobuso avariją žuvo 28 žmonės, iš jų 22 vaikai

Per autobuso avariją Šveicarijos Valė kantone esančio Sjero vietovėje žuvo 28 žmonės, iš jų 22 vaikai, trečiadienį pranešė naujienų agentūra SDA-ATS.

Nurodoma, jog dar 24 vaikai buvo sužeisti.

Trečiadienio rytą per spaudos konferenciją Valė policijos viršininkas sakė, kad ši tragedija „neturi precedento“ ir kad netgi daug matę gelbėtojai buvo sukrėsti.

Šiuo autobusu važiavo vaikai iš Belgijos, grįžtantys po atostogų viename slidinėjimo kurorte Anivjero slėnyje.

SDA-ATS nurodė, kad į avariją patekęs autobusas buvo registruotas Belgijoje.

Į Valė sostinę Sioną važiavęs autobusas antradienio vakarą rėžėsi į sieną tunelyje, einančiame iš rytų į vakarus ir pasibaigiančiame Sjere.

Vienoje policijos nuotraukoje matomas į tunelio sieną įsirėžęs autobusas, kurio priekis buvo suknežintas. Ant kelio buvo pažirusios stiklo šukės ir nuolaužos, o gelbėtojai lipo į autobusą per šoninius langus.

Policija nurodė, kad autobusas buvo ką tik įsukęs į greitkelį, vedantį į Sjerą, nusileidęs į slėnį. Nuvažiavęs šiuo keliu du kilometrus, autobusas kliudė bordiūrą ir nuslydo į tunelio avarinį kelkraštį.

Autobuso priekis buvo smarkiai sulamdytas ir matomai prisispaudė prie sienos, todėl žmonės negalėjo išlipti per duris.

„Autobusas kliudė atitvaro blokus dešinėje kelio pusėje. Tada jis priekiu rėžėsi į tunelio sieną avarinio sustojimo juostoje, - sakoma policijos pranešime. - Dėl smarkaus smūgio autobusas buvo smarkiai apgadintas, o keli keleiviai įstrigo.“

Autobusu važiavo 52 keleiviai iš dviejų Flandrijos miestų - Belgijos šiaurės rytuose esančio Lomelio ir centrinėje dalyje esančios Heverlės.

SDA-ATS pranešime sakoma, kad per avariją taip pat žuvo du vairuotojai.

Sužeistieji buvo išvežti į keturias Valė ligonines, pridūrė agentūra.

Pareigūnai sakė, kad gelbėtojai incidento vietoje dirbo visą naktį.

Tuo tarpu Belgijos URM nurodė, kad dauguma vaikų buvo apie 12 metų ir kad šis autobusas buvo vienas iš trijų, nusamdytų vienos krikščioniškos organizacijos.

Vienos iš ligoninių chirurgas Jeanas Pierre'as Deslarzes sakė: „Visi gelbėtojai buvo sukrėsti to, ką patyrė.“

„Ši tragedija sukrės visą Belgiją, - Belgijos ambasadorius Šveicarijoje Janas Luykxas sakė SDA-ATS. - Šio nelaimingo atsitikimo mastą sunku suvokti.“

Belgijos žiniasklaida pranešė, kad autobusu važiavo vaikai iš Lomelio miesto, esančio į rytus nuo Antverpeno, ir Heverlės, esančios netoli Leveno.

Šis avarija tapo kruviniausia Šveicarijoje nuo 1982 metų, kai 39 turistai iš Vokietijos žuvo jų autobusui susidūrus su traukiniu geležinkelio pervažoje.

Tuo tarpu 2005 metais 15 žmonių buvo sužeisti, kai vienas autobusas nusirito nuo skardžio Valė regione

„Valė dar nesame matę tokios skaudžios avarijos“, - sakė policijos atstovas Renato Kalbermattenas, pridūręs, kad leistinas greitis tunelyje - 100 kilometrų per valandą.

Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas sakė Prancūzijos radijui „Europe 1“, kad šią kelionę vaikams organizavo Belgijos socialinės organizacijos. Avariją patyrė vienas iš trijų kartu važiavusių autobusų, o kiti du saugiai grįžo į Belgiją, pridūrė jis.

Šveicarijos kalnų keliuose ne kartą yra įvykę skaudžių avarijų. 2001 metais po Alpių kalnais einančiame Sen Gotardo tunelyje susidūrus dviem sunkvežimiams kilo gaisras, per kurį žuvo 11 žmonių.


Šiame straipsnyje: avarija Šveicarijojeavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

uzuojauta

uzuojauta portretas
siaubas, kiek vaiku zuvo.... Uzuojauta artimiesiems....:(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių