Sutinkant Naujuosius nuo petardų ir fejerverkų nukentėjo bent 11 žmonių

  • Teksto dydis:

 Ketvirtadienio vakarą ir penktadienio naktį nuo petardų bei fejerverkų nukentėjo bent 11 žmonių.

Kaip skelbta, vienas Vilkaviškio rajone, Vištyčio miestelyje, sprogusio fejerverko sužalotas vyras neišgyveno - 1986 metais gimęs vyriškis dėl įvairių kūno sužalojimų mirė ligoninėje. Dar vienas vyras (gimęs 1988 metais) per šį sprogimą buvo sužalotas - apdegė veidą ir rankas, jis gydomas ligoninėje.

Kitos sutinkant Naujuosius metus įvykusios nelaimės su pirotechnika baigėsi ne taip tragiškai.

Pavyzdžiui, kitoje Vilkaviškio rajono vietoje, Maldėnų kaime, 1974 metais gimęs vyras po nesėkmingo petardos sprogdinimo atsipirko rankos apdegimu. Vilkaviškio medikai jam suteikė pagalbą ir išleido gydytis į namus.

Pasak policijos, ketvirtadienio vakarą, apie 17 val., į Panevėžio ligoninę iš Kupiškio rajono pristatytas vyras, kuriam diagnozuota dešinės rankos dviejų pirštų dalies amputacija. Jam nustatytas 0,38 promilės girtumas. 1968 metais gimęs vyras teigė susižalojęs iššaudamas petardą.

Prieš vidurnaktį į Vilniaus ligoninę kreipėsi 1985 metais gimęs vyras, kuriam buvo sužalota dešinė akis. Vyriškis aiškino, jog jam į akį pataikė petardos skeveldra. Suteikus pagalbą vyras išleistas gydytis į namus.

Po 2 val. į sostinės ligoninę iš Vilniaus rajono pristatytas 1954 metais gimęs vyras be dviejų dešinės rankos pirštų. Jis teigė, jog jam rankoje sprogo petarda. Suteikus pagalbą vyras išleistas gydytis ambulatoriškai.

3 val. 30 min. į Vilniaus ligoninę pristatytas 1977 metais gimęs vyras sužalotu dešinės rankos pirštu. Jis paaiškino, kad prie namų Vilniuje jam rankoje sprogo petarda. Jis taip pat bus gydomas ambulatoriškai.

Šiaulių ligoninėje po 2 val. atsidūrė nuo petardos nukentėjęs nepilnametis. 2000 metais gimusiam jaunuoliui rankoje sprogusi petarda sužalojo pirštą. Suteikus pagalbą jis išleistas gydytis į namus.

Nepilnametis jaunuolis rankoje sprogus petardai susižalojo ir Šilalės rajone. Apie 1 val. jis pristatytas į Šilalės ligoninę dėl kairės rankos plaštakos plėštinės žaizdos, suteikus pagalbą 2000 metais gimęs vaikinas toliau gydysis ambulatoriškai.

Rankoje fejerverkas penktadienio naktį sprogo ir dvidešimtmečiui Kaune. Detalių apie jo patirtus sužalojimus policija nepateikia.

Tuo metu į Klaipėdos respublikinę ligoninę po vidurnakčio pristatyta apie 23 metų mergina - ji teigė nukentėjusi, kai jai į koją pataikė petarda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių