Šuns mirtinai sukandžioto kūdikio šeimai – psichologinė pagalba

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Šilutėje šuniui mirtinai sukandžiojus kūdikį, vaiko teisių specialistai dirba su kitais toje šeimoje augusiais vaikais. Prokuratūra sprendžia, ar pareikšti įtarimus vaiko tėvui, kuris yra šuns šeimininkas.

Šilutės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Indra Pranaitienė BNS sakė, kad ši šeima skyriaus specialistams nebuvo žinoma kaip probleminė.

„Mes neturėjome šios šeimos apskaitoje“, – teigė ji.

I. Pranaitienė sakė, kad šeimoje be žuvusio kūdikio augo dar trys  – 17-likos, 15-likos ir 11-likos metų – vaikai.

„Jie labai išgyvena netektį. Jiems kol kas teikiama psichologo, psichiatro pagalba, mokyklos pagalbos prašoma, su specialistais bendraujame, deriname veiksmus, kreipėmės į Socialinės paramos skyrių, prašydami šeimai skirti socialinių darbuotojų – padėti įveikti krizinę situaciją, grįžti į gyvenimą, lankyti mokyklą ir gyventi toliau“, – pasakojo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Anot jos, šiuo metu vaikai apgyvendinti pas močiutę. Ten glaudžiasi ir iš ligoninės išleista jų mama. I. Pranaitienė sako neturinti duomenų, kur šiuo metu yra šeimos tėtis.

Kūdikis – šuns nasruose

Pasak policijos, nelaimė įvyko apie 18 val. Šilutėje, Tilžės gatvėje esančio nuosavo namo kieme. Iš voljero pabėgęs dobermanų veislės šuo iš vežimėlio pagriebė miegojusį vieno mėnesio kūdikį, jį apkandžiojo, nešiojo po kiemą bei su juo išbėgo į gatvę.

Tilžės gatvėje patruliavę ir pro šalį važiavę pareigūnai pastebėjo bėgantį šunį, kažką nešantį nasruose. Sustoję ir pamatę šuns nasruose kūdikį, pareigūnai prieš šunį panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Tazer“. Kūdikį pareigūnai vežė į ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų berniukui ligoninėje konstatuota mirtis. Į įvykio vietą atbėgusi kūdikio motina nualpo ir taip pat buvo išvežta į ligoninę.

Kūdikio tėvui nustatytas 2,36 prom. girtumas, motina buvo blaivi.

Policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, BNS informavo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rūta Janavičiūtė. Bylą tiriantis Šilutės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Robertas Kasnauskas ketvirtadienio vakarą BNS teigė, kad kol kas įtarimai niekam nepareikšti, tačiau sprendžiama, ar juos pareikšti šuns šeimininkui – vaiko tėvui.

Šunį paėmė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Visi komentatoriai, Jūs pradžioje skaitykit ir tada komentuokite. Taip, tėvas girtas, labai blogai. Dėl vaiko palikto lauke, tai jis paliktas nuosavame kieme, ką dažnai daro mamos, palieka nuosavo kiemo teritorijoje vaiką, neilgam. Gal mama kažko namo nuėjo pasiimti, kitas dalykas, apie kitus vaikus gėdos turėkit kalbėti, jau kokia babulė davatka kaimo rašo, kad kur jie buvo ir nesaugojo, pamokas gal ruošė kambariuose arba išvis namie nebuvo. Tokiai davatkai kuri kalba, kad negynė kūdikio tai tik bažnyčioj pasiklaupus grindis šlifuoti. Kiti komentatoriai, kurie kalbat, kad nereik pagalbos, tai akis prasitrinkit kai skaitot, durniu gvardija. Pagalba suteikiama VAIKAMS, O NE TĖVAMS.

Taigi

Taigi portretas
Mano nuomone gydyti nuo alkoholizmo tokius, nei vaiko sugeba prižiūrėti, nei šuns. Bausti už vaiko nužudymą ir jokių pašalpų nemokėti girtuokliams. Dar jiems mat kokios pagalbos reikia, tegul negeria, o žiūri vaikus ir kokie tie vaikai užaugs, ką jie mato, girtą tėvą?

...

... portretas
Tokiems ne psichologo, o psichiatro pagalbos reikia. Ir priverstinio gydymo nuo alkoholizmo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių