Sunkią traumą patyręs vyras prašo pagalbos

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 12-osios naktis kauniečių Paulavičių šeimai atmintyje liks dar ilgą laiką. Viktorijos Paulavičiūtės 21-erių brolis su mergina bei draugų kompanija nė neįtarė, kad savaitgalis sodyboje prie ežero baigsis skaudžiomis pasekmėmis.

„Robertas, įšokęs į vandenį, taip ir neišniro. Visa laimė, kad netoliese buvę draugai tai pastebėjo ir greitai sureagavo. Ištraukus iš vandens paaiškėjo, kad jis buvo be sąmonės. Visi iškart suprato, kad į vandenį įšokes brolis patyrė traumą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo V. Paulavičiūtė. Nedelsiant buvo iškviesta greitoji pagalba ir nuo tada prasidėjo kova dėl jauno vyro sveikatos.

„Sunki stuburo trauma, sutrupėję C5, C6 kaklo slanksteliai ir nugaros smegenų pažeidimas C7. 7 val. trukusi sudėtinga operacija, laikas reanimacijoje, daugybė siūlių galvoje ir bauginanti gydytojų prognozė, kad tikimybė kada nors vaikščioti – tik 2 proc.“, – prisiminimais dalijasi moteris. Ši nelaimė sukrėtė visus artimuosius ir ypač mamą, kuri savo atžalas augina viena.

Nelaimės paliesta šeima dabar nuolat suka galvą ir dėl pinigų. Vyro gydymas metams kainuoja 21, 6 tūkst. eurų, tad per mėnesį šeima turi sukrapštyti maždaug 1,8 tūkst. Eur. Tai – šeimai tapo neįkandama užduotimi.

„Po pirminio gydymo ligoninėje gavome 100 dienų reabilitacijai Palangoje. 100 nemokamų reabilitacijos dienų jau senka, tačiau viltis vaikščioti vis didėja. Kaip sakoma, vienas lauke ne karys, tad reikalinga pagalba padedant Robertui vėl pradėti vaikščioti... Kalėdos jau visai ne už kalnų, o sakoma, kad tai – stebuklų metas. Stebuklais tiki ir mūsų šeima, kuri trokšta padėti Robertui grįžti į pilnavertį gyvenimą“, – pagalbos prašo sesuo.

Dabar Robertas nevaldo kojų bei plaštakų, tad negali atlikti net elementariausių kasdienių veiksmų, pavyzdžiui, pavalgyti, nusiprausti, apsirengti, atlikti gamtinius reikalus. Vyrui visą parą reikia pagalbos, tačiau šeima nepraranda vilties, jog Robertui pavyks pasveikti ir pakilti iš neįgaliųjų vežimėlio. Palengvinti vyro kasdienybę ir gydymą kauniečių šeima prašo visų geros širdies žmonių. Padėti galite aukodami į specialiai Roberto gydymui atidarytą fondą: R.Paulavičiaus labdaros ir paramos fondas, juridinis asmens kodas 304700355. Banko sąskaitos nr. LT657300010153488194.

Šeima dėkoja geros valios žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu portretas
o kai snapsa gere tai pagalbos nereikejo? negi trezbas i ta linmarka soko?

Up

Up portretas
Rebilitacija nemokama palangoje būtent 100 dienu. Irjeigu nori ar reikia rasai prašymą ir dar gali tik 20dienu nemokamai pratesti. Akivaizdu,po sunkios tokios traumos tai juokingai mazai. Palaikom! Sveikatos jaunuoliui

reabiltacija

reabiltacija portretas
reabilitacija: kiek draustam priklauso viska gauna nemokamai, t.y. apmoka valstybe.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių