Skubėdami gesinti gaisro, Raseinių ugniagesiai du kartus atsidūrė griovyje

  • Teksto dydis:

Neįprastai slidų ketvirtadienio rytą Raseinių ugniagesiai gelbėtojai, skubėdami gesinti, kaip įtariama, tyčia padegtos Ražaitėlių kaimo fermos, net du kartus atsidūrė griovyje.

Iš pradžių, likus pustrečio kilometro iki gaisravietės, nuo apledėjusio Girkalnio seniūnijos vieškelio nuslydo viena Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos autocisterna. Jos ištraukti buvo pasiųstos papildomos pajėgos iš Ariogalos komandos. Tačiau jos autocisternai įveikti šios užduoties nepavyko. Nuspręsta priimti griovyje atsidūrusius kolegas iš Raseinių į ariogališkių autocisterną ir tęsti kelionę toliau. Tačiau, likus vienam kilometrui iki tikslo, į griovį nuslydo ir pastaroji autocisterna.

Kai tapo aišku, kad be kelininkų pagalbos pasiekti gaisravietės nepavyks, šie pareiškė, kad turi tiek darbo, kad galės atvykti pabarstyti šio vieškelio tik po pusantros valandos. Tačiau paaiškėjus, kad tiek laukti negalima, jie atvyko, metę kitus darbus. O nuo kelio nuslydusias ugniagesių gelbėtojų autocisternas padėjo ištraukti vietinis ūkininkas su savo technika.

Nepaisant ekstremalių darbo sąlygų, Raseinių rajono ugniagesiams pavyko išgelbėti, kaip įtariama, padegtą Ražaitėlių fermos pastatą. Nors dalis šiaudų rulonų, į kuriuos nusitaikė galimi piktavaliai, sudegė. Atvykus pirmiesiems ugniagesiams, jų rulonai degė jau 50 metrų ilgyje. Buvo stipriai uždūmintos ir visos patalpos.

„Sužeistų nebuvo. Žiemos sąlygomis tokios kliūtys mums įprastos“, - portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai priklausančios Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Giedrius Stonys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadas

Vadas portretas
Mūsų padidinto pravažumo automobiliai dėl stambaus protektoriaus ir gale viengubų ratų kaip karvė ant ledo ta žodžio prasme... Grandinių uždėjimas užima nemažai laiko, aišku gerai būtų jas turėti nuslydus.

AN

AN portretas
Spec tarnybos žiemos metu turi važinėti su grandinėmis. P.S. pamenat kai gelbėtojų automobilis mirtinai sužalojo medikus atvykusius į įvykio vietą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių