Šiemet keliuose sulaikyta kone 19 tūkst. girtų vairuotojų

  • Teksto dydis:

Pasak policijos, sulaikytų neblaivių vairuotojų skaičius kelia nerimą – šiemet šalies keliuose policijos pareigūnai išaiškino 18 tūkst. 786 neblaivius vairuotojus.

Iš jų 8 tūkst. 587 neblaivūs vairavo dviračius, o 176 vadeliojo arklius, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Taip pat sulaikyti 3 tūkst. 237 asmenys, kurie transporto priemones vairavo būdami neblaivūs ir neturėdami teisės vairuoti.

Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą administracinėn atsakomybėn patraukti 606 vairuotojai, o 29 iš jų buvo neblaivūs.

Sausį-lapkritį, pirminiais duomenimis, užfiksuoti 337 tūkst. 503 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai. Daugiausia nustatyta leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų – 122 tūkst. 843.

Taip pat išaiškinti 12 tūkst. 687 pėsčiųjų padaryti KET pažeidimai. 1 tūkst. 763 nubausti už tai, kad važiuojamąją kelio dalį perėjo arba ėjo ja ten, kur draudžiama. 1,7 tūkst. pėsčiųjų pažeidė taisykles tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui.

Policija atkreipia dėmesį, kad dar daug vairuotojų ir keleivių įsėdę į automobilį neužsisega saugos diržų: užfiksuota 19 tūkst. 145 tokių pažeidimų. Už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant nubausti 16 tūkst. 807 vairuotojai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo visų būti atsakingais eismo dalyviais, paisyti nustatytos tvarkos kelyje, gerbti ir saugoti vienas kitą.

Pareigūnai primena, kad kiekvieną savaitgalį išvykstama į vieną ar kelias apskritis ir vykdomi specialieji reidai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
AŠ SIŪLYČIAU NULINĮ VARIJANTĄS,BET,KADANGI ŽMONĖS VARTOJA VAISTUS,KUR ANT SPIRITINIO PAGRINDO,TAI 0,1 PROMILĖS BŪTU PATS TAS.IR NEREIKTU PO IŠGERTUVIŲ,AR PO DARBO IKALUS VAŽIUOTI NAMO,GALVOJANT,KAD NEVIRŠYS 0,4.SEIMŪNAI TAIP PAT SAVO KAVINĖJE NEGURGŠNOS ALAUS,AR BRENDIUKO SAVO KABINETUOSE.KARBAUSKIS TEISUS,PIJOKAMS NE VIETA BŪTI TAUTOS IŠRINKTIESIEMS.SODEMAMS GĖDA,PIJOKŲ PARTIJA,NA AIŠKU BLOGESNĖ TIK OŽIO PARTIJA.

ss

ss portretas
siulau kad nebutu niuansu keliuose nustatyti 0,55promiles,musu lietuviams kaip tik.o virs tos ribos -skaityti kaip vidutini girt laipsni,o nuo 1promiles-sunku-tada ir bus tvarka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių