Šiemet gaisrai jau pasiglemžė 77 žmonių gyvybes

Artėjant savaitgaliui, ugniagesiai gelbėtojai ragina gyventojus būti sąmoningais ir atsakingais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) primena, kad per praėjusį sekmadienį liepsnose ir dūmuose žuvo trys šalies gyventojai. Be to, šiemet gaisrai jau pasiglemžė 77 žmonių gyvybes (pernai per tą patį laikotarpį – 66), o 98 gyventojai buvo traumuoti.

Pagrindinės šių tragiškų gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi bei šildymo įrenginių eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Daugelio gaisrų pasekmės būna ypač skaudžios ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo.

„Kad išvengtume skaudžių padarinių, būtinas pačių gyventojų sąmoningumas ir atsakomybė“, – teigiama PAGD pranešime.

Ugniagesių teigimu, rūpinantis savo saugumu, bet nesant tikriems, ar būstas saugus, reikia kreiptis į artimiausią priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Atvykęs inspektorius patars, ką ir kaip geriau sutvarkyti.

Gelbėtojai teigia besitikintys daugiau pačių gyventojų iniciatyvos išnešant iš užgriozdintų rūsių, laiptinių, evakuacijos kelių ir išėjimų senus, nereikalingus daiktus, susitvarkant buitį bei aplinką.


Šiame straipsnyje: gaisrasgaisraiugniagesiaiPAGD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
„Puikūs“ rezultatai. Panašu, kad 5 kartus viršijame Europos vidurkį pagal gaisruose žuvusiųjų skaičių 1 mln. gyventojų. Europoje jis yra 15, Olandijoje – 5, o Lietuvoje, tikėtina, bus 77. :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių