Siekiama sumažinti žuvusiųjų keliuose skaičių

Klaipėdos miesto savivaldybė patvirtino Eismo saugumo gerinimo 2008-2010 m. programą ir jos įgyvendinimo priemonių planą.

Programos paskirtis - sudaryti kryptingo ir ilgalaikio saugaus eismo gerinimo sąlygas, numatyti ir įgyvendinti atitinkamas priemones, padėsiančias sumažinti avaringumą miesto keliuose, kad eismo sauga keliuose būtų pasiekta ne mažinant žmonių judėjimo laisvę, bet padarant ją saugesnę.

Pernai uostamiestyje eismo įvykiuose nukentėjo 390 asmenų, iš jų 17 žuvo, 373 sužaloti. Per pirmuosius tris 2008 m. mė­nesius mieste įvyko 22 avarijos, kuriose žuvo 6 ir buvo sužaloti 4 žmonės - mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šios programos strateginis tikslas - siekti iki 2010 metų perpus sumažinti žuvusiųjų eismo įvykiuose, palyginti su 2007 metais.

Iš viso programoje yra nurodyti keturi tikslai, kuriuos įgyvendinus situacija Klaipėdoje pasikeistų. Siekiama mažinti transporto ir pėsčiųjų eismo įvykių riziką, leistino greičio viršijimo atvejus bei žuvusiųjų skaičių dėl saugaus greičio nepasirinkimo, pagerinti miesto dviratininkų saugumą, informuoti visuomenę apie saugų eismą.

Klaipėdos Eismo priežiūros skyriaus duomenimis, pagrindinės eismo įvykių priežastys yra saugaus atstumo ir greičio nesilaikymas bei reikalavimo duoti kelią nevykdymas važiuojant per sankryžą ar keičiant važiavimo kryptį. Neblaivūs vairuotojai daugiausiai eismo įvykių sukelia nesilaikydami saugaus greičio ir atstumo. Didžiausia eismo įvykių koncentracija per 2007 m. buvo Taikos pr. ir Šilutės pl.

Eismo saugumo gerinimo 2008-2010 m. programos įgyvendinimas įvertintas daugiau nei 5 mln. litų. Programą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, Europos Sąjungos struktūriniai fondai.


Šiame straipsnyje: programažuvoeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių