Savaitgalį vanduo pasiglemžė penkių žmonių gyvybes

Savaitgalį Lietuvoje paskendo 5 žmonės, vienas iš jų – vaikas.

„Nors gyventojai ne kartą buvo perspėti, kad maudantis reikia pasirūpinti savo ir kitų saugumu, vanduo pasiglemžė 4 suaugusiųjų ir 1 vaiko gyvybes“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Sekmadienį, apie vidurdienį, gautas pranešimas, kad Mažeikiuose, miesto paplūdimyje, prie Ventos upės, skęsta vaikas. Atvykus ugniagesiams, vaiko upėje nebuvo matyti. Du mokyklinio amžiaus vaikai ugniagesiams paaiškino, kad draugo pasigedo maždaug prieš 10 minučių. Tikslios upės vietos kur panėrė vaikas, mažamečiai nurodyti negalėjo. Ant kranto buvo matyti palikti vaikiški drabužiai ir dviratis.

13.57 val. darbą pradėjo trys Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai. Mažamečio kūnas rastas po 15 val. Įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.

Pirminiais duomenimis, berniukas su draugais buvo išėjęs maudytis.

„Mamai baisus šokas – ji išleido į lauką, o jis nuėjo prie upės. Sekmadienį ten buvo mažai žmonių“, – BNS sakė Telšių apskrities policijos atstovė Edita Ubartienė. Ji patvirtino, kad vaikai maudėsi be saugusiųjų priežiūros.

Penktadienį paskendo trys žmonės. Radviliškio rajone, Aukštelkų seniūnijoje, Arimaičių kaime esančiame Arimaičių ežere ugniagesiais ieškojo dingusios moters. Už 7 metrų nuo kranto buvo rastas plūduriuojantis 73-ejų metų moters kūnas.

Druskininkų savivaldybėje, Viečiūnų seniūnijoje Neravų kaime, esančios sodų bendrijos „Dainava“ tvenkinyje pastebėtas plūduriuojantis žmogaus kūnas. Paaiškėjo, kad nuskendo 91-erių metų senolis.

Prienų rajone, Veiverių seniūnijoje, Kampinių kaime, privačiame tvenkinyje rasti nuskendusio vyro palaikai.

Sekmadienį vidurnaktį Telšių rajone paskendo vyras. Pareigūnai gavo pranešimą, kad Telšių rajone, Viešvėnų seniūnijoje, Viešvėnų I kaime, Viešvėnų tvenkinyje skęsta žmogus.

0.13 val. žmogus buvo ištrauktas ir gaivinamas. Atvykus gelbėtojams iš vandens ištrauktą vyrą gaivino trys gyventojai. Vėliau gaivinimą tęsė ugniagesiai ir medikai. 0.58 val. konstatuota vyro 47-erių metų vyro mirtis.

Per pirmąją rugpjūčio savaitę vandens telkiniuose jau žuvo šeši žmonės.

Šią vasarą Lietuvoje iš vandens telkinių ištraukta daugiau nei 40 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių