Per savaitę Lietuvos keliuose žuvo du žmonės

Per pastarąją savaitę šalies keliuose žuvo du eismo dalyviai, 44 buvo sužeisti.

Pirminiais duomenimis, kovo 23-29 dienomis Lietuvoje užregistruoti 38 eismo įvykiai, per kuriuos nukentėjo žmonės. Žuvo du eismo dalyviai, 44 buvo sužeisti, tarp pastarųjų – penki nepilnamečiai, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Žuvo vairuotojas ir keleivis (vyras ir moteris), jų amžiaus vidurkis – 52 metai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo dviejuose eismo įvykiuose, per kuriuos sužeisti du žmonės.

Šiais metais iki kovo 30 dienos šalyje per eismo įvykius žuvo 59 žmonės, tarp jų – du nepilnamečiai. Žuvo septyniais eismo dalyviais daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

LED DŽ

LED DŽ portretas
Moksliškai įrodyta, kad dieną ARTIMOSIOS šviesos NE MAŽINA, O DIDINA AVARINGUMĄ, blogiau matomi pėstieji, dviratininkai, motociklininkai, pavėluotai pastebimi, arba iš viso nepastebimi „stop“ ir posukių žibintai... Austrijoje važinėjimas su dieną įjungtais žibintais buvo atšauktas nuo 2008-01-01. Priežastys - ne tik padidėjęs po šviesų įjungimo avaringumas, bet ir dažniau dėl elektros instaliacijos gedimų užsidegantys automobiliai. Instaliacija nepritaikyta nuolatiniam artimųjų šviesų naudojimui, todėl laidai greitai sensta, perkaista sujungimų vietose - ir gaisras... Tai buvo nustatyta ekspertų ir aprašyta Austrijos spaudoje. Išjungus šviesas, avarijų sumažėjo. Negana to, artimosioms šviesoms per 5 val. sunaudojama apie 1 ltr. degalų, išauga aplinkos tarša. Tikslinga naudoti tik ekonomiškus LED DŽ, kurie įsijungia automatiškai, užvedus variklį, išsijungia, įjungus artimąsias šviesas. Pagal ES reikalavimus tokie žibintai privalomai montuojami nuo š. m. gaminamuose automobiliuose ES direktyvos nenumato važinėjimo dieną su įjungtomis artimosiomis šviesomis. Neblizginkite vienas kitam į akis – įmontuokite savo automobilyje LED dienos šviesos žibintus, naudojamus vietoj artimųjų šviesų dienos metu. Privalumai: Taupo kurą (~ 1 ltr per 5 val.), mažiau kenksmingų dujų išmetama į aplinką; Neakina kitų vairuotojų; Mažiau apkraunamas automobilio generatorius; Pailgėja akumuliatoriaus (~ 2 metais) ir lempučių (keletą kartų) tarnavimo laikas. Modernus ir šiuolaikinis vaizdas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių