Rukloje mirė Kroatijos karys

Antradienį NATO tarptautiniame batalione, dislokuotame Rukloje, mirė Kroatijos karys, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pirminiais duomenimis, karys rastas be gyvybės ženklų kareivinėse savo kambaryje, jį rado kolegos.

„Pirminiais duomenimis, mirtis yra nesmurtinė“, – BNS sakė brigados „Geležinis Vilkas“ projektų karininkas kapitonas Skomantas Povilionis.

Kauno apygardos prokuratūra BNS informavo vykdanti ikiteisminį tyrimą kario mirties priežasčiai nustatyti.

Apie kario mirtį informuoti jo artimieji. Krašto apsaugos sistemos vadovybė reiškia užuojautą mirusio kario artimiesiems. 

Kroatija prie  NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje prisijungė  gruodžio pradžioje. Pirmąjį Kroatijos karių kontingentą Lietuvoje dislokuotoje Vokietijos vadovaujamoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje sudaro apie 180 karių.

Daugianacionalinė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje šiuo metu be Kroatijos karių tarnauja per 450 Vokietijos, 100 Belgijos, 20 Liuksemburgo, 200 Norvegijos ir per 200 Nyderlandų karių.

Tarptautinis NATO batalionas Lietuvoje buvo dislokuotas šiemet.

Išskraidintas į Zagrebą

Rukloje miręs Kroatijos karys Lietuvos kariuomenės transporto orlaiviu trečiadienį išskraidintas į savo šalies sostinę Zagrebą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Prieš tai Rukloje buvo surengta jo pagerbimo ceremonija, kur dalyvavo Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono šalių kariai iš Vokietijos, Belgijos, Kroatijos, Liuksemburgo, Nyderlandų ir Norvegijos, taip pat kariai iš Lietuvos.

Tuo tarpu Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas gavo Kroatijos kolegos laišką, kad tolesnes kario mirties aplinkybes ketina tirti jo šalies institucijos.


Šiame straipsnyje: RuklaKroatijos karysmirė karys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių