Per pusmetį Lietuvoje kilo daugiau nei 7 tūkst. gaisrų

Per pusmetį Lietuvoje kilo daugiau nei 7 tūkst. gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 3,4 proc., ketvirtadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Sausį-birželį liepsnose ir dūmuose žuvo 88 gyventojai, pernai per tą patį laikotarpį buvo žuvę 96. Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 106 žmonių gyvybes, iš jų trys vaikai. Nuo ugnies apsaugotos 67 transporto priemones, 473 pastatai ir 558 gyvūnai.

Šiemet po du gyventojus žuvo 11-oje gaisrų, o du gaisrai, pasiglemžė po tris gyvybes.

Miestuose žuvo 25 žmonės, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 63. Dešimt žmonių žuvo Vilniaus rajone, šeši Kaune, penki - Vilniuje, po keturis - Alytaus, Radviliškio ir Šiaulių rajonuose, po tris - Kėdainių, Prienų, Raseinių, Šakių, Zarasų, Utenos, Trakų ir Šalčininkų rajonuose.

Net 29 gyventojai žuvo dėl neatsargaus rūkymo, 25 - dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, dar aštuonių žmonių gyvybes gaisrai pasiglemžė dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Septyni gyventojai žuvo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą, du - dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, vienas dėl padegimo, o 12 žmonių žūties priežastys tikslinamos.

Daugiausia gaisrų kilo atvirose teritorijose - 3 tūkst. 319, arba 46,9 proc. visų gaisrų, išdeginusių 3,8 tūkst. hektarų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius čia padidėjo 2,5 proc. 1123 gaisrai kilo gyvenamosios paskirties pastatuose, t. y. 15,9 proc. visų gaisrų, o juose žuvo 70 gyventojų.

Miestuose užgesinta 3817 gaisrų, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 3 tūkst. 263. Ugnis sunaikino 154 pastatus, 150 transporto priemonių, 1 tūkst. 249 tonas pašarų, 4 tūkst. 605 kvadratinius metrus gyvenamojo ploto.


Šiame straipsnyje: gaisrasugniagesiaiugnis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių